Limburgse Jagers

Landdag Limburgse Jagers in Valkenburg a/d Geul

 


landdag2014-4landdag2014-3

Op zaterdag 17 mei as zal in het kader van ons 200 jarig bestaan op de schutterswei van de Jonge en Oude Nobele Schutterij van Valkenburg aan de Geul aan de Prinses Beatrix Singel, 6301 VK, een treffen van het Regiment Limburgse Jagers worden gehouden onder de naam Landdag Limburgse Jagers

Een bijeenkomst voor alle (oud-) leden van ons Regiment, haar stamregimenten, hun achterban en overige belangstellenden. Een dag waarop het regiment en de schutterij een programma van demonstraties en muziek verzorgen en natuurlijk een samenzijn met oud-collega’s onder het genot van een drankje. De bijeenkomst vangt aan om 12.00 uur en eindigt omstreeks 16.00 uur. 

 

landdag2014-1landdag2014-2

De Stichting Regiment Limburgse Jagers roept U op om massaal naar het mooie Geulstadje Valkenburg te komen per fiets, auto of trein om weer tussen oud Regiments-/ Bataljonsgenoten te verkeren. Kennis te maken met de Limburgse schutterstradities, zoals het Koningsvogelschieten, uw oude voertuig weer terug te zien en natuurlijk ook de nieuwe van 42BLJ, dit alles onder de klanken van ons Reünieorkest. 


Om het aantal deelnemers te kunnen inschatten, vragen wij U om U aan te melden via deze website en vóór 10 mei 5 euro per persoon te storten op reknr NL53RABO 0142359696 tnv Stichting RLJ te Melick onder vermelding van Landdag. U ontvangt hiervoor ter plekke consumptiebonnen voor koffie, vlaai of een drankje.

landdag-banner 

Aanmelden kan met het aanmeldformulier 

landdag2014-6landdag2014-5

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Heeft u een verhaal of foto's die u wil delen, neem dan contact op met de redactie van www.limburgsejagers.nl. 

Redactie website: kpl1 bd Chris van Straaten

Fotoboek: kpl bd Arie van Dijke

 

Jarig vandaag:

-+-+- Hans Doppert 432BI 55-04 -+-+- Joop Mans 432BI 54-02 -+-+- Jack Heer 16BLJ 66-06 -+-+- Willy de Jager 42BLJ 71-02 -+-+- George Kroese 42BLJ 74-05 -+-+- Ton Muijtjens 42BLJ 74-06 -+-+- Hans Madder 42BLJ 80-03 -+-+- Jos Kamphuis 42BLJ 80-02 -+-+- Bert Meeuwsen OTCOpn 82-04 -+-+- Hans van Avendonk 42BLJ 84-03 -+-+- Mark Frijters 42BLJ 85-04 -+-+- Max Norbart 42BLJ -+-+-

Generaal de Kruif viert 200 jaar landmacht

AddThis Social Bookmark Button

Generaal De Kruif viert 200 jarig jubileum landmacht tijdens oplaaiend conflict met Russen

 

KOUDE OORLOG, LEGE HANDEN…

 

’Geschiedenis bewijst dat eerder plotseling dreiging kwam uit onverwachte hoek’

 

OP MINDER DAN twee uur vliegen van Amsterdam is de Koude Oorlog opnieuw uitgebroken. Ondanks het akkoord van Genève blijft de Russische dreiging in Oekraïne. Luitenant-generaal Mart de Kruif in het jubileumjaar van zijn Koninklijke Landmacht over een snel veranderende wereld.

Intelligent, sociaal en eigenwijs wordt hij genoemd, Mart de Kruif. De man die sinds oktober 2011 de Koninklijke Landmacht leidt, stapt morgen op de fiets om het 200-jarig jubileum van het Nederlandse leger in te luiden. Van Waterloo naar Roermond, via De Peel en Grebbeberg weer terug.„Marianne Vos, Erben Wennemars en Jan Jansen fietsen mee”, zegt De Kruif. „We zetten niet alleen de Koninklijke Landmacht in de schijnwerpers, maar hebben met het Jeugdsportfonds ook een belangrijk goed doel voor ogen. De etappe naar de Grebbeberg is essentieel. Voor ons heilige grond, daar is in de meidagen van 1940 zwaar gevochten. Mooi om verleden, heden en toekomst te combineren.

 

Lees meer...

 

Regiment Limburgse Jagers en Valkenburg

AddThis Social Bookmark Button

landdagartikel

Wat heeft het Regiment Limburgse Jagers met Valkenburg. In het bijgevoegde artikel kunt u lezen wat de connectie is tussen ons Regiment en Valkenburg, klik op de afbeelding of hier om het artikel (pdf) te openen.

 

Landmachtdag 2014, wij komen naar u toe

AddThis Social Bookmark Button

23april

Dit jaar bestaan zowel de Limburgse Jagers als de Koninklijke Landmacht 200 jaar. Al 200 jaar vechten we voor vrede en veiligheid in Nederland. Dit vieren we op dinsdag 22 april door voorlichting te geven op scholen door heel Limburg.

Op 23 april zullen de Limburgse Jagers naar u toekomen! Alle Limburgse Jagers trekken Limburg in om onze voertuigen en uitrusting te laten zien, maar bovenal om gezellig een praatje met u te maken. Wij zijn op 23 april te vinden in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen, Venlo-Blerick, Panningen, Echt, Schinnen, Kerkrade, Meerssen, Roermond, Nederweert, Born, Stein en Nuth.

 

Hieronder ziet u het schema waar u ons kunt bezoeken:

1.   Sittard-Geleen: static show 9.00-15.00 uur Markt Sittard
2.   Maastricht: static show 9.00-15.00 uur Herdenkingsplein
3.   Heerlen: static show 9.00-15.-00 uur Winkelcentrum de Bongerd
4.   Panningen: static show 9.00-15.00 uur Het Bouwens College
5.   Echt: static show 9.00-15.00 uur Weekmarkt
6.   Venlo Blerick - static show 9.00-15.00 uur Blariacum College
7.   Schinnen - static show 9.00-15.00 uur Brandweerkazerne Schinnen
8.   Kerkrade - static show 9.00-16.00 uur Markt
9.   Meersen - static show 9.00-15.00 uur Stella Maris College
10. Roermond - static show, mariniersafdaling, oude mil. voertuigen, en touwbaan 10.00 - 16.00 uur
11. Bezoek Veteranencentrum MDKL Nuth: 10.00 -14.00 uur, Hellebroek 37, Nuth

 

Het zou leuk zijn als oud-LJers hierbij aanwezig zijn! Komt u ons materiaal bekijken en spreek met Limburgse Jagers.

 

 

Vooraankondiging Algemene Vergadering VVRLJ 2014

AddThis Social Bookmark Button

logovvrlj

De jaarlijkse algemene vergadering wordt dit jaar georganiseerd voorafgaande aan de reünie BTG 3 op 13 juni.
Locatie is daarom centraal in Nederland, namelijk Amersfoort.
Aanvang is om 11.30 uur, met aansluitend rond 12.15 uur een lunch, om weer tijdig gereed te zijn voor de reünie.
Zoals jullie gewend zijn, zijn er geen kosten aan verbonden.
Meer details (exacte locatie, wijze van opgeven, etc.) volgen zo snel mogelijk. Noteer alvast de datum in je agenda !!!

 

Blijf op de hoogte via de website en de Facebook pagina!

 

Bestuur VVRLJ

 

Lustrumviering Het Eldershoes

AddThis Social Bookmark Button

logovvrlj

Op 18 mei 2014 zal een lustrumviering plaatsvinden van Het Eldershoes, het veteranenhuis in Hoensbroek. In 2004 werd Het Eldershoes geopend, reden om dit nu in, 2014, te vieren.

Zie het programma en deelnemers hieronder of bezoek de website van Het Eldershoes.

www.heteldershoes.nl

 

Lees meer...

 

Nieuw artikel in de Ritselkist

AddThis Social Bookmark Button

geborduurd D-cie tactisch

Aan onze Ritselkist is een nieuw artikel toegevoegd, een tactisch geborduurd embleem van de Delta cie. De zwarte panter is al verkrijgbaar in de standaard versie, maar nu ook als tactisch embleem. Kenmerkend voor dit embleem is de zwarte panter die in schijnbaar rust toestand ligt. Maar als u goed kijkt ziet u dat de zwarte panter gereed is om op ieder moment in actie te komen. Voor bestelinformatie, klik op de Ritselkist bovenin de menubalk.

 

Reunie BTG3 Uruzgan (maart – augustus 2007

AddThis Social Bookmark Button

logovvrlj

In ons december nummer van de Limburgse Jager werd reeds een melding gedaan van een te houden reunie BTG3 Uruzgan (maart – augustus 2007).

Deze reunie zal gehouden worden op vrijdag 13 juni te Amersfoort, deze reunie wordt georganiseerd voor alle leden van BTG3 Uruzgan.
Aanmeldingen via reunie42btg@hotmail.com
Meer info op facebook https://www.facebook.com/Reunie42BTGUruzgan

 

 

5e reunie Demonstratie compagnie

AddThis Social Bookmark Button

demcie2014-01

Donderdag 10 april was het weer zover, Demcianen, dwz oud leden van de Demonstratiecompgnie, die van 1951-1970 deel uit maakte van het Regiment Limburgse Jagers, kwamen na twee jaar weer bijeen. Na het rondje Veluwe, de legerplaatsen Ermelo, Harskamp, Schaarsbergen en ’t Harde, was ditmaal de Ruijter van Stevenickkazerne in Oirschot de locatie.

Voor Brabanders en Limburgers, wat dichter bij om aan te reizen. Toch kwamen ze van ver uit het hoge noorden, Sexbierum en Stadskanaal, Alkmaar, maar ook Kerkrade, Enschede, Winterswijk  enz. Kortom van uit het hele land kwamen 30 oud-leden met dames bijeen om eerst met elkaar een stukje Limburgse Vlaai !! te eten,  daarna te luisteren naar de interessante briefing over 42 BLJ door luitenant Osterop.

Lees meer...

 

Defensiekrant Jaargang 1, Nummer 8, 11 april 2014

AddThis Social Bookmark Button

rijksoverheid-defensiekrant

Defensiekrant nr 8 is uit. Klik hier om de defensiekrant te openen.

 

Voor nieuwsbrieven van de Rijksoverheid kunt u zich kosteloos aanmelden.

 

Maak een selectie via de website van de abonnementen waarvoor u zich wilt aanmelden en laat het e-mailadres achter waarop u de nieuwsbrief wilt ontvangen. Na aanmelding ontvangt u een e-mail met daarin een link waarmee u de aanmelding bevestigt. Na bevestiging ontvangt u de meest recente editie(s) automatisch in uw mailbox.

 

Nieuwe Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

kuikens

Met luid applaus en onder toeziend oog van de Regimentscommandant, de LKol PTHR Jansen en vrienden en familie zijn vandaag 10 nieuwe Limburgse Jagers toegetreden tot het Regiment. Na een fysiek en mentaal zware periode van 13 weken, geleid door kader van de C-Eaglecompagnie, zijn zij nu gerechtigd om de baret met de kleuren van het Regiment, karmozijn rood en bronsgroen en het bijbehorende embleem te dragen.

 

Als afsluiting van de 13 weken durende Pantserinfanterie-functieopleiding liepen de militairen in 7 dagen vanuit Roosendaal naar Oirschot. Het verplaatsen te voet, met volle bepakking (25 kilo), gebeurde hoofdzakelijk ’s avonds. Overdag voerden ze opdrachten uit, zoals een aanval, een overval, en een survivalbaan in het bos. Na de laatste mars van 20 kilometer, is hun opleiding afgerond en kunnen ze beginnen aan een nieuwe uitdaging: een carrière bij de Limburgse Jagers.

 

Meer foto's op de facebook pagina van 42 BLJ https://www.facebook.com/42blj en https://www.facebook.com/13Mechbrig de pagina van 13 Mechbrig.