Home

In Memoriam Kol bd Henk Paulusma

AddThis Social Bookmark Button

im paulusma 1

Op 7 december jl is overleden Kolonel bd Henk Paulusma, Limburgse Jager van verdienste. Kolonel Henk Paulusma was een van de markante collega’s uit de Koude oorlog periode . Hij diende bij het 16e Bataljon Limburgse Jagers en was later Commandant van 41e Bataljon Stootroepen en Commandant Korps Mobile Colonnes . Hij bleef zijn regiment trouw en liet dat zien om onder zijn voorzitterschap het 50 jarig bestaan in 2000 te organiseren. Een groot succes met activiteiten in Maastricht, Kerkrade, Roermond, Venlo, Weert en Seedorf/Zeven.

 

 


im paulusma 2

Henk Paulusma was ook amateur filmer en heeft ons Regiment een prachtig tijdsdocument nagelaten in de vorm van een film van een grote oefening van het 16e Bataljon Limburgse Jagers. Een beeld van voorbereiding , vertrek, verplaatsing , oefenen maar ook plezier en jolijt , wat juist die periode kenmerkt , saamhorigheid. Klik hier om de film te bekijken.


Wij verliezen in hem een zeer gewaardeerd collega, die met zijn aanwezigheid velen verbond.


Wij als regimentsleden willen zijn echtgenote Marloes, zijn zonen en hun gezinnen veel sterkte wensen met het grote verlies.


Nico Vroom voorzitter Stichting RLJ

 

 

In Memoriam Eric Kuijpers

AddThis Social Bookmark Button

im erickuijpers 1

Op 5 december jl is overleden de voorzitter van ons Reunie Orkest Limburgse Jagers, Eric Kuijpers.

Eric was al tijdens zijn dienstplicht periode, 1961, als tamboer bij het Tamboer en Fanfarekorps een bekende persoon. Hij schitterde als reserve Tamboer Maitre op een hoes van een Langspeelplaat en vijf single plaatjes.

 

Lees meer...

 

Demo dag Bergen-Hohne

AddThis Social Bookmark Button

mortier

Nostalgie, hebben we allemaal niet meer , geen leo’s  ypr’s mortieren etc. Nog maar 17 jaar geleden !!

 

42 BLJ heeft toen een live fire demo gegeven.

Klik hier om meer te lezen over de mortieren van 42 BLJ.

 

 

 

 

 

 

Beediging in Echt

AddThis Social Bookmark Button

beediging echt 1

De markt in Echt was op dinsdag 11 december 2018 het decor voor de beëdiging van 18 nieuwe militairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers uit Oirschot. Bij deze openbare beëdiging legden zij de eed of belofte af op ons regimentsvaandel.

 

Een strakke ceremonie met mooie woorden van burgemeester Hessels en mw Marianne Krist. Mannen, welkom bij de familie de Jager.

 

Voor Elkaar, Altijd!

Lees meer...

 

Stage lopen bij 42 BLJ

AddThis Social Bookmark Button

RLJ-fb

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage bij de Landmacht? Vind je het leuk om teksten te schrijven? Ben je sociaalvaardig en kun je goed netwerken? Ben je ondernemend en een zelfstandige type? En lijkt het je wat een kijkje te nemen in de bijzondere wereld van Defensie? Dan is deze stage bij de Koninklijke Landmacht iets voor jou!

 

Je zult assisteren bij de redactie van het interne tijdschrift. Voorbeelden hiervan zijn het schrijven over oefeningen waar je zelf bij bent geweest of interviews houden met militairen. Daarnaast zul je de sociale media van het bataljon bijhouden en actief schrijven voor de website en het intranet.

 

Bij bataljonsgerelateerde activiteiten help je mee met PR- en communicatie-uitingen.

 

Heeft u interesse in een stage bij 42 Painfbat Limburgse jagers, stuurt u dan uw cv met motivatie naar: info@limburgsejagers.nl