Home

REUNIE AMX 42 BLJ periode 1963-1978

AddThis Social Bookmark Button

De Stichting RLJ heeft gemeend nu het 55 jaar geleden is dat het bataljon in september 1963 naar Seedorf is verhuisd en zij de beschikking kreeg over het eerste pantservoertuig, de AMX, en 40 jaar geleden, dat we dat Franse voertuig mochten inruilen tegen de Amerikaanse YPR, allen uit die periode uit te nodigen voor een samenkomst.
Deze bijeenkomst, reünie zoals U wilt, zal plaatshebben op donderdag 20 september as in de Ruyter van Steveninck kazerne, of te wel de Legerplaats Oirschot (althans zo staat het op de ANWB borden), in Oirschot. Bekend terrein voor velen, die bij 42 Schoolcie zijn opgeleid alvorens in Seedorf te worden geplaatst.


Adres: Eindhovense dijk 42 5688 GN Oirschot, eenvoudig per auto via A58, afslag Best, volg direct borden Legerplaats Oirschot, per trein via station Best buslijn 20 rg High Tech Campus, (10 min)

Altijd legitimatie meebrengen voor toegang kazerne!!

 

amx-trein

 

 

Programma
10.30-11.30 Ontvangst in KEK gebouw (op de oude locatie van de vijver) met koffie/thee/vlaai
11.45-12.30 bijeenkomst in bioscoop, welkom met filmbeelden en voordracht over Uw periode
12.45-13.45 Lunch broodjes buffet met koffie/thee/melk
13.45-14.00 lopen naar appelplaats/ monument
14.00-14.20 korte herdenking overledenen 42 BLJ
14.30 onthulling AMX bij Historische Verzameling
14.40-16.00 bezoek verzameling/museum/oude en nieuwe voertuigen/ materiaal en samenzijn in Heimbetrieb, drankje met de collega’s van weleer

 

Deelname
Wilt U deelnemen aan deze reünie/bijeenkomst meldt U voor 1 september aan:
Met Uw naam, voorletters, adres gegevens, lichtingsploeg . evt echtgenote/partner idem
Of wel digitaal: SecSRLJ@Limburgsejagers.nl of wel per brief aan secretaris SRLJ, p/a 42 BLJ, Postbus 33,5688 ZG Oirschot
Onder gelijktijdige overmaking van € 15,00 per persoon op reknr NL98 INGB 0000 072752 tnv Stichting RLJ Horst ad Maas, met vermelding van AMX, naam en adres.

 

Oproep
Mocht U uit Uw periode Seedorf nog markante dingen hebben als oefenstukken/infoboekjes/bijzondere foto’s of emblemen (geen baret en schouder emblemen), maar van de compagnieën, maar ook toegangsbewijzen van uitgaansgelegenheden in Seedorf en omgeving, etc dan is de conservator van UW regimentsmuseum daar zeer blij mee.

 

Wij beschikken over een beperkt aantal adressen van uw collega’s, heeft U nog contacten informeer hen dan hierover, het is ook te zien op www.limburgsejagers.nl

 

Het Stichtingsbestuur en de huidige Regiments- en Bataljonscommandant, Lkol R. Goossens, verwelkomen U graag op 20 september.

 

Veteranen Jong en Oud samen tijdens Nederlandse Landelijke Veteranen Dag 2018

AddThis Social Bookmark Button

Ook dit jaar zijn de Veteranen van het Regiment Limburgse Jagers weer present tijdens Nederlandse Landelijke Veteranen Dag 2018 ! Op 30 juni staan we natuurlijk weer met een stand op Veteranenplaza op het Malieveld in Den Haag. En er loopt een detachement met een groot aantal veteranen van ons Regiment mee in het Defilé door de binnenstad. Hiervoor zijn nog plaatsen beschikbaar! Laten we er voor zorgen dat ons detachement nog groter wordt dan de voorgaande jaren! Opgave voor het Defilé kan alleen maar door aan te melden vóór 30 april 2018 via de website van het Veteraneninstituut:

https://www.veteraneninstituut.nl/aanmelding-14e-nederlandse-veteranendag Door aan te melden via deze website ben je verzekerd van de NS vervoersbewijzen, maaltijdkaarten enz. Ook kun je hier voor je partner een tribunekaart aanvragen.

We hopen dat je na aanmelding ook ons even een mailtje stuurt zodat we een overzicht hebben van wie zich allemaal hebben opgegeven. Dit korte berichtje kan naar VVRLJ@mindef.nl! Op die manier kunnen we zien of we ook dit jaar weer kunnen zorgen voor een mooi shirt, zodat we er allemaal weer hetzelfde uitzien. Om mee te lopen met het detachement VVRLJ hoef je niet perse lid te zijn van onze Veteranenvereniging, maar… lid worden van onze vereniging kan natuurlijk altijd. Vooraf, maar zelfs nog tijdens de Nederlandse Landelijke Veteranen Dag, bij de stand van de VVRLJ op het Malieveld. Voor informatie over de VVRLJ verwijs ik graag naar de website van ons Regiment: https://www.limburgsejagers.nl/content/vvrlj.html

Tot ziens op 30 juni!

 

De stoere man onder de alpinopet

AddThis Social Bookmark Button

Iedereen noemde hem altijd Stied. Een afkorting van Aristides; wat ‘zoon van de beste’ betekent. ‘Maar zo heet ik alleen op zondag’, riep hij meestal gekscherend.
Stied Witlox, een man met honderd petten: van stadsgids tot kanunnik en van grottendeskundige tot CDA’er, maar in ‘zijn’ Maastricht vooral bekend als de man met het eeuwige alpinopetje. De laatste jaren lieten zijn fysieke krachten hem in de steek en ging hij ‘sjokkend’ door zijn geliefde binnenstad. Maar dat beeld doet hem tekort. In de herinnering zal Witlox altijd de bevlogen geschiedenisleraar en latere conrector van het Stedelijk Lyceum blijven. En niet te vergeten, de trotse reserveofficier (LKol) bij de Limburgse Jagers.
Als we zijn familie en kennissen benaderen, vallen typeringen als: erudiet, avonturier, rechtschapen, verhalenverteller, zorgzame familieman, rechtse rakker, kwajongen en eeuwige optimist. Maar voor zijn dochter Mechtild was haar vader bovenal een stoere man. Nergens bang voor, een leider, een kartrekker.

 

Lees het volledige artikel uit de Limburger van 15 februari 2018 in PDF formaat door het hier te downloaden.

 

copyright De Limburger

 

De Praagse Lente en Seedorf

AddThis Social Bookmark Button

Voor een artikel over de Koude Oorlog wil ik graag in contact komen met BLJers die in 1968, tijdens de zgn Praagse Lente nu 50 jaar geleden, in Seedorf dienden.

 

praag

 

De vragen zullen zijn hoe zij door de inval van Russische troepen, die politieke spanningen in de Oost West relatie destijds hebben ervaren. Graag contact via vroom@home.nl

 

Ook een verzoek om contact met BLJers die bij een trip Oost Berlijn hebben bezocht ook graag contact via vroom@home.nl

 

N.Vroom hoofdredacteur Magazine De Limburgse Jager

 

Afscheid Chris van Straaten van website team

AddThis Social Bookmark Button

Regimentsgenoten,

 

Hierbij geeft ons aller Chris van Straaten aan dat hij na 17 jaar deze website als moderator of te wel beheerder gaat verlaten. Uiteraard jammer dat hij dit besluit heeft genomen, maar zeer te begrijpen, omdat zoiets je dagelijks leven sterk beïnvloed. Je moet altijd kijken of er wat op de site moet worden gezet danwel reageren op reacties van regimentsleden.  Namens  allen wil ik Chris danken voor zijn inzet voor ons allen, immers hij diende het Regiment, maar dat zijn wij die er dienen of ooit hebben gediend. Chris zoals hij aangeeft blijft betrokken en zal de fotocollectie beter toegankelijk maken, maar dan op het moment dat voor hem goed uitkomt.

 

Foto (c) Paul Noordover

 

Via deze weg wil ik jullie een verandering binnen het website team doorgeven. Vanaf nu ben ik niet langer meer aktief als webmaster/sociale media voor het Regiment/Bataljon en beheer ik ook niet meer het info adres van het Regiment. Arie van Dijke is de laatste van het team die standhoud en als een rots in de branding de digitale wereld verdedigd.

Na 17 jaar me binnen het websiteteam te hebben beziggehouden was het tijd om het stokje door te geven. In dit geval zal de stagiaire in Oirschot, Amarens de Vries, het email adres gaan beheren. Ook zal er dit jaar een geheel vernieuwde website online gaan die ook vanuit Oirschot zal worden beheerd. Uw vragen of opmerkingen en uw bijdrages aan de website en sociale media kunt u gewoon blijven sturen naar info@limburgsejagers.nl. Amarens zal deze email dan beantwoorden en u verder helpen. Hoewel het websiteteam verrekkus snel is, moet u er rekening mee houden dat ik alles lekker warmpjes vanuit mijn huis regelde en Amarens zal menig uurtje doorbrengen buiten de warmte van het stafgebouw. Snelheid van beantwoorden zal op gepaste wijze doorgaan, ook tijdens regen, wind en zon, maar een beetje infanterie stagiaire draait haar hand hier niet voor om.

Na 4 jaar als eagle te hebben rondgevlogen in Seedorf en 17 jaar website, houd het niet op. Er staat nog een klus in de wachtkamer, alle foto’s die nu niet meer op internet staan, zullen dit jaar door mij in het fotoboek worden geplaatst. Ik heb wel eens een getal gehoord hoeveel foto’s er op de server staan, niet over nadenken, gewoon beginnen.

Ik dank iedereen die ik in de loop der jaren vanuit mijn hobby J heb mogen leren kennen en het was me altijd weer een genoegen terug op het nest te komen.

Maar het houd na 21 jaar niet op, eerst nog de foto’s gaan bewerken en dan, tja, eens een Limburgse Jager, altijd……..

Voor elkaar, ALTIJD

 

Met vriendelijke Jagers groet,

 

Chris van Straaten

 

  

Chris nogmaals dank, je was er voor ons allen, ALTIJD.

 

Nico Vroom voorzitter Stichting RLJ 

 

Sponsors