Home 42 BLJ Algemeen Landmachtdagen 2015 – 42 BLJ/BVE in Roermond, Sittard en Maastricht

PostHeaderIcon Landmachtdagen 2015 – 42 BLJ/BVE in Roermond, Sittard en Maastricht

AddThis Social Bookmark Button

42bve

42 BVE in Maastricht
Tijdens de Landmachtdagen 2015 zal 42 BVE aanwezig zijn in Maastricht. Op 12 mei worden verschillende scholen bezocht en kunnen scholieren in gesprek gaan met militairen. De dag erna, op woensdag 13 mei, zal de eenheid op de Kesselskade diverse activiteiten uitvoeren. Deze locatie heeft drie thema’s, verdeeld in de kleuren groen, rood en blauw. Op locatie GROEN kan men terecht voor tactische en verkenningstechnische onderwerpen. Er is onder andere een waarnemingsparcours, een fotomoment bij een voertuig en kinderen kunnen zich laten camoufleren. Locatie ROOD staat in het teken van algemene en sociale zaken omtrent de militair. Hier bevindt zich ook het Soldate-café waarbij men in gesprek kan gaan met militairen en er wordt een kennisquiz gehouden over de Koninklijke Landmacht. Voor sport en spel kunnen bezoekers terecht op locatie BLAUW, waar onder meer een fysieke test plaatsvindt. De activiteiten op de Kesselskade duren van 10.30 uur t/m 17.00 uur.

 

Roermond
Op woensdag 13 mei is de Landmacht vertegenwoordigd op de Markt in Roermond. Van 11.00 uur tot 19.00 uur laten militairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers zien wat ze doen en kun je met hen in gesprek gaan. Verschillende voertuigen en materieel worden tentoongesteld. Ook wordt er een sociale patrouille gelopen en wordt er geabseild van de kerktoren. Er worden doe-activiteiten voor jong en oud georganiseerd.
 
Sittard
Van 10.00 tot 18.00 uur laten militairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers hun werk zien door middel van een interactief programma. Je kunt op de Markt in Sittard voertuigen en materieel bekijken. Militairen lopen in het centrum een sociale patrouille. Er worden interactieve activiteiten georganiseerd, waaronder een klimwand, en je kan met een militair in gesprek gaan.