Home 42 BLJ Algemeen Bijzondere openbare beëdiging in Valkenburg

PostHeaderIcon Bijzondere openbare beëdiging in Valkenburg

AddThis Social Bookmark Button


valkenburg2015-1

De regimentsweek Basic BLJ vond dit jaar plaats in Valkenburg.

 

 

 

 

 

valkenburg2015-7

Het bataljon was gelegerd in Brouwerij ‘De Leeuw’, net buiten het centrum. De eerste dag stond in het teken van een mars in de Ardennen. Deze werd gelopen met leden van het zusterregiment, de Ardense Jagers. De dag erop vond de sportdag plaats met verschillende onderdelen. Foto’s van beide dagen zijn te bewonderen op de Facebookpagina’s van 42 BLJ en de verschillende cie’s.

 

 

 

 

valkenburg2015-4

Basic BLJ werd afgesloten met een openbare beëdiging in het centrum van Valkenburg. Het Theodoor Dorrenplein was al vroeg decor van het bataljon, waar de te beëdigen Limburgse Jagers de ceremonie doornamen met de PBC. Daarna was het de beurt aan de vaandelwacht om de laatste zaken door te nemen en te oefenen. Ondertussen werden er diverse voertuigen uitgestald voor een static show.

 

 


valkenburg2015-9

Aan het begin van de middag marcheerden het Fanfare Korps, ca. 250 militairen van het bataljon, een detachement van de Jonge en Oude Nobele Schutterij van Valkenburg aan de Geul, de uitzendvlag en de vaandelwacht het plein op. Inmiddels liep het plein ook steeds voller met nieuwsgierig publiek en diverse media. Om 14.00 uur arriveerden ook de genodigden, waaronder de burgemeester van Valkenburg en gouverneur van de koning, en familieleden van de te beëdigen militairen, waarna de ceremonie kon beginnen.

 

 

valkenburg2015-10

Regiments- en bataljonscommandant luitenant-kolonel Jansen en burgemeester Eurlings spraken enkele stichtelijke woorden aan de bezoekers en aanwezige Limburgse Jagers. Daarna legden de tien militairen de eed of belofte af en maakten vanaf dat moment officieel deel uit van het 42e pantserinfantiebataljon Limburgse Jagers. Nadat de GV’er nog een korte toespraak had gehouden, zat het eerste gedeelte van de ceremonie erop.

 

 


valkenburg2015-5

Aansluitend aan de beëdiging kregen de commandanten van 42 BTG (Bataljon Taak Groep) een bedankje uitgereikt van luitenant-kolonel Jansen. Als laatste werd sergeant-majoor Patrick, csm bij de B-cie, in het zonnetje gezet. Hij kreeg de zilveren medaille voor 24 jaar trouwe en eerlijke dienst opgespeld. Ook zijn thuisfront werd verblijd met een mooie bos bloemen en zak snoep voor zijn kinderen. Geheel in stijl werd vervolgens het Regimentslied gespeeld én volmondig meegezongen door de militairen. De ceremonie werd afgesloten met een saluutschot van de Schutterij, waarna er voor de genodigden nog een receptie plaatsvond.

 

valkenburg2015-11

  valkenburg2015-6
valkenburg2015-2
valkenburg2015-3
valkenburg2015-8