Home 42 BLJ Algemeen Onthulling monument Limburgse Jagers

PostHeaderIcon Onthulling monument Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

monument-1

Sinds vandaag hebben 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers en het Regiment Limburgse Jagers weer een vaste gedenkplaats in Oirschot, waar jaarlijks alle gesneuvelde collega’s worden herdacht.

Al 10 jaar is de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne de thuisbasis van de Limburgse Jagers. De militairen vechten voor vrede en vrijheid overal ter wereld, maar ook in Nederland beschermen ze onze burgers met nationale inzet. Oirschot is dan een veilige thuishaven waar de mannen en vrouwen van de Limburgse Jagers zich voorbereiden en weer thuiskomen. Het spreekt dan ook voor zich dat thuis in Oirschot het monument, met daarop de namen van hun gevallen kameraden, staat. Bijzonder bij de onthulling van het monument is dat de grond waarop het monument staat hoogstwaarschijnlijk Limburgs grondgebied wordt.

 

 

monument-2

Om de nauwe band tussen de provincie Limburg en de Limburgse Jagers te benadrukken heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Limburg, dhr. Theo Bovens, vandaag samen met Brigadegeneraal Querido het monument onthuld en ter herdenking aan de gesneuvelden een krans gelegd bij het monument. Ook hees de Commissaris van de Koning samen met Bataljonscommandant, overste Jansen, de vlag van 42BLJ. Dezelfde dag organiseerde de Vereniging Veteranen Regiment Limburgse Jagers een reünie voor onder andere alle mensen die ooit uitgezonden zijn geweest onder de vleugels van het bataljon.

 

monument-3

Naast de Gouverneur van Limburg waren diverse andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zoals o.a. de burgemeester van Oirschot dhr. Severijns en hulp-bisschop de Jong uit Roermond. Maar vooral de kameraden, vrienden en sobats van onze Indië- en Korea veteranen, nabestaanden van onze gesneuvelde helden in Afghanistan en overige veteranen waren de belangrijkste gasten deze dag. En na de kransleggingen en defilé werd de dag afgesloten in de feesttent waar meer dan 700 'Limburgse Jagers' en hen die ze een warm hart toedragen aanwezig! Een stijlvolle, unieke en emotionele 'Regimentsdag'.

 

Een mooi foto reportage is gemaakt door de heer Mario Caffa zoon van oud Zwarte Panter Carel Caffa. Klik hier om de foto reportage te bekijken.