Home 42 BLJ Algemeen Mijn Sgt 1 test

PostHeaderIcon Mijn Sgt 1 test

AddThis Social Bookmark Button

Geschreven door Griffioen/tekst Sgt 1 Schörgers

Mijn Sgt 1 test.


Ik zal proberen mijn ervaringen in dit stuk samen te vatten.
Al weken van te voren is de test eigenlijk al begonnen. Tijdens mijn dagelijks werk moest ik oppassen met mijn uitspraken; alles kan en word tegen je gebruikt.

 

 

Dat is ook gebleken tijdens mijn test. De test begon onverwachts voor mij, ik dacht dat tijdens de oef Sennelager  mij dit gespaard zou blijven. Op een avond kon ik "hakjes" maken bij de commissie, dat ging al minder briljant (hoe kon ik nu weten wie de oudste in rang was), na drie keer had ik de oudste te pakken.
De eerste opdracht werd verstrekt; twee VRA´s bij de Ba inleveren met mijn verzoek om Sgt 1 te mogen worden en dit met alle overtuiging. "Dat mocht geen probleem zijn", dacht ik, niemand had VRA´s mee, zelfs de admummies zijn zonder vertrokken. Ik ben gaan tekenen, het werden wazige VRA´s, maar wel met akkoord. Aansluitend werd het stil om de test, de oef ging door. Ik was bijna vergeten dat het nog moest gebeuren. Het weekend stond voor de deur en ik was de zak.
De wmr 1 Bootsma haalde mij op en het feest was begonnen, de fysieke en afplas momenten en niet te vergeten DE Sgt 1 MELK werd mij opgedrongen (behoorlijke shit en niet te zuipen).
De eerste nacht heb ik voor me zelf wat zwaar gemaakt, ik mocht slapen maar, ik was iets te spichtig; geen slaap dus. De ochtend begon vroeg; heel mijn PGU werd doorzocht aansluitend mijn bevel, na een nacht met SGT 1MELK best heftig. We vertrokken met de MB; "makkie", dacht ik, maar helaas een kort stuk en aansluitend met een Bangalor Torpedo en niet te vergeten mijn zwaard, schild, helm, hellebaard en harnas. Nadat ik mijn kookactie behoorlijk verprutst had, moest ik een weerstandnest uitschakelen. Op papier zeker makkelijk, maar de heuvel die ik op moest, was van het type Mount Everest, de snelheid was na de helft van de heuvel niet echt overtuigend meer, maar toch gehaald. Nadat ik de commissie had bediend en zelf mocht genieten van een overheerlijke maaltijd (Geraspte kaas met Olivetie potje gevuld met Spinazie en 'Kartoffeln'; HEERLIJK maar dan HEEL anders) kwam het mooiste;
ik was met mijn ridder uitrusting naar het Hermans Denkmal gebracht.


Na paar keer de heuvel op en af te rennen werden er zeker mooie foto's gemaakt, eigenlijk stond ik daar voor joker, Duitsers die aanwezig waren snapten er niets van, je moet tenslotte iets voor de streep over hebben.
Terug bij mijn Cp had de Sod ook iets leuks bedacht;
"Gooi een olie filter in een vat met vet en oude olie. Zoek de onderdelen bij elkaar en maak er een geheel van.",
Ik dacht dat toen ik klaar was, ik de eerste streep had. Ik had al uit het ijs gehakt en ging er van uit dat de tweede in het vat met prut zat (helaas). Op het kamp kwam de inspectie die ging goed, ik was nog niet klaar. Weer de MB in verplaatsen naar de SGT 1 CP een vreselijke vupo innemen. Ik had zoiets van waar is hier het einde, ik ga even richting WC dacht even rust De reden waarvoor ik naar de WC ging kon ik vergeten, ik kreeg wel koffie op de pot. Uiteindelijk ging de bevordering door ik hoor er nu bij.
Conclusie:
De test heeft mij ook op mijn mindere kanten gewezen, achteraf was de test best leuk.
De organisatie heeft erg veel werk gehad met mijn test , ze waren erg creatief geweest .
BEDANKT VOOR DEZE TEST !!!!!!!!