Home 42 BLJ Algemeen WO-II militairen herbegraven op Ereveld Grebbeberg

PostHeaderIcon WO-II militairen herbegraven op Ereveld Grebbeberg

AddThis Social Bookmark Button

herbegrafenis1

Dienstplichtig soldaten Rubertus Rietveld uit Bodegraven en Wouter Keijman uit Rhenen hebben gisteren hun laatste rustplaats op het Militair Ereveld Grebbeberg gekregen. Ze sneuvelden op 10 mei 1940, kort na de Duitse inval.

 

 

 

herbegrafenis4

De 31-jarige Rubertus Rietveld was kantoorbediende en diende als dienstplichtige bij de Mitrailleurcompagnie van het 1e Bataljon van 28 Regiment Infanterie. Hij sneuvelde tijdens gevechten met Duitse parachutisten nabij Villa Amstelwijck in Dordrecht. Bij de herbegrafenis van Rietveld waren meer dan 40 middelbare scholieren van het Wartburg College uit Dordrecht. 2 van hen legden bloemen bij het graf van Rietveld.

 

 

 

herbegrafenis5

Soldaat Wouter Keijman diende bij het gemobiliseerde 3e bataljon van 26 Regiment Infanterie. Hij sneuvelde op 24-jarige leeftijd in kazemat nr. 162 aan het Maasfront te Broekhuizen. Keijman werd herbegraven in aanwezigheid van zijn nabestaanden.

 

 

 

herbegrafenis2

Militairen van 42 Pantserinfanteriebataljon Regiment Limburgse Jagers droegen de beide soldaten naar hun laatste rustplaats.

 

 

 

herbegrafenis3

Meer foto's via facebook van 42 BLJ, klik hier om naar de facebookpagina te gaan.