Home 42 BLJ Algemeen Minister van Defensie bezoekt Oirschotse eenheden in Duitsland

PostHeaderIcon Minister van Defensie bezoekt Oirschotse eenheden in Duitsland

AddThis Social Bookmark Button

altmark2

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert heeft gisteren en vandaag een werkbezoek gebracht aan oefeningen van militairen van Legerplaats Oirschot in Duitsland. De bewindsvrouw nam gisteren een kijkje bij de schietoefening in Bergen-Hohne en vandaag bij de oefening Rhino Warder in Güz Altmark. De minister werd vergezeld door de Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Mart de Kruif en de commandant van 13 Gemechaniseerde Brigade, brigadegeneraal Gijs van Keulen.

 

altmark1

Certificering bataljon
In Altmark zag de minister de landmacht-militairen van 42 Bataljonstaakgroep (BTG) Limburgse Jagers aan het werk tijdens Rhino Warder. Voor die eenheid een erg belangrijke oefening, want 42 BTG wordt gecertificeerd. Dat betekent dat de Limburgse Jagers een breed scala aan opdrachten voor de kiezen krijgen. Bij een succesvolle invulling daarvan, heeft 42 BTG aangetoond inzetbaar te zijn voor diverse soorten missies.

 

altmark5

Multinationale interagency oefening
De oefening Rhino Warder is een zogenaamde multinationale interagency oefening voor 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers. Tijdens de oefening maakt een Duits tankeskadron deel uit van het bataljon en oefent mee. Ook zullen er Franse Mirages en Duitse Tornados deelnemen om de Fire Support-eenheden te trainen. Ten slotte nemen verschillende Duitse civiele instanties deel, zoals de brandweer, het Duitse Rode Kruis,en de Technisches Hilfswerk-organisatie.

 

altmark6

Tanks
De minister had in Altmark speciale aandacht voor de samenwerking tussen de Nederlandse eenheden en een Duits tankeskadron. De Nederlandse krijgsmacht beschikt niet meer over tanks, maar werkt op dit gebied samen met Duitsland. Door samen te trainen blijft kennis op het gebied van optreden met tanks behouden voor de Nederlandse krijgsmacht.

 

altmark4

altmark3