Home 42 BLJ Algemeen 2009-11-02 Formeringsappel in het Duitse kamp Hörsten.

PostHeaderIcon 2009-11-02 Formeringsappel in het Duitse kamp Hörsten.

AddThis Social Bookmark Button

Een formeringsappel markeert de officiële start van de voorbereidingen van 42 (NLD) BG Limburgse Jagers. De Mechcompagnie, de AirAssaultcompagnie, de Marinierscompagnie en de Stafstafcompagnie stonden allen op 2 november aangetreden in het Duitse kamp Hörsten.

Commandant Battlegroup, Overste Klein Schaarsberg, sprak de battlegroup toe. Tijdens dit appel onthulde hij het embleem van de battlegroup, waarbij er niet echt gekozen is voor één embleem, maar een embleem waarin de baretemblemen van zowel de Limburgse Jagers, het regiment Stoottropen Prins Bernard en de Mariniers van de 13e compagnie is zijn verwerkt.

Gedurende de komende drie weken is de battlegroup aan het trainen op de Duitse SOB, wat uiteindelijk afgesloten wordt met het schieten van de CATLFXn, de Combined Arms Teams Life Fire Exercise. Hierin komt vooral de integratie van de pelotons met alle enablers aan bod. Dus zowel het schieten met alle wapensystemen, inclusief indirect vuur, maar ook het werken met de genie en de afvoer van gewonden. Om deze weken goed te laten verlopen is ook een deel van de Alfa en Bravo compagnie aanwezig, zowel om steun te verlenen in de vorm van wachtlopen, maar zeker ook om de opgedane ervaring in Uruzgan te delen met zoveel mogelijk spelers van de battlegroup.