Home 42 BLJ A cie Gevreesde stikkers

PostHeaderIcon Gevreesde stikkers

AddThis Social Bookmark Button

 
Na een lange afwezigheid is een traditie weer terug binnen de Koninklijke Landmacht (KL). Sinds enige tijd zijn de stickers van de welbekende en door sommigen gevreesde Alfa compagnie 42 Bataljon Limburgse jagers (A-Cie 42 BLJ) weer in omloop. De blauwe, ovale sticker met de wereldwijd beroemde ganzen hebben weer een nieuw leven gekregen!

 

 

Net als vroeger zullen de stickers weer op de meest onmogelijke en onbegrijpelijke plaatsen geplakt worden. Tevens dient iemand om bevorderd te worden eerst een foto te overleggen aan een commissie van ‘wijze’ heren binnen de A-cie. Op deze foto moet de Alfa-sticker duidelijk zichtbaar zijn, samen met degene die bevorderd dient te worden. Zo zijn er al foto’s ingeleverd bij onder andere; ‘the White House’ in Washington, op een knappe jonge dame, een geschut in Nijmegen, etcetera.De foto’s worden op een wandbord in gebouw 76 tentoongesteld. Tijdens het zomerverlof hoopt de Compagnies Commandant (CC), majoor Leo de Lange, dat veel kerels vakantiefoto’s met de ganzensticker ergens op de wereld zullen maken. Hoe mooier en gekker, hoe beter! Er zal zelfs een prijs aan worden verbonden.


In de afgelopen maanden zijn de eerste stickers al geplakt waar de A-cie duidelijk en in grote getale aanwezig is geweest. Zo hangen de blauwe stickers op Bergen-Hohne, in de binnenstad van Apeldoorn, op de Harskamp, in oefenterrein Tsjechië, Brno, Bosnië en Clausthal Zellerveld. In Clausthal Zellerveld werd de binnenkant van een discotheek dusdanig beplakt, dat het haast helemaal blauw zag. Bij het kantoor van de CC hangt zelfs een foto van Minister van Defensie Frank de Grave die breed lachend een Alfa sticker draagt. Het gerucht gaat dat zelfs de Bataljonscommandant Luitenant Kolonel Mart de Kruif zijn BLJ embleem tijdelijk heeft voorzien van een sticker van de ganzencompagnie.


 
Natuurlijk ontsnapt ook de brigade commandant niet aan de A-cie 42 BLJ. Daar de generaal zelf een echte BLJ-er is, vonden wij van de A-cie dat hij zijn liefde voor de A-cie wel mocht uitdrukken. Tijdens de schietserie op de Harskamp maakte een Limburgse Jager van de A-cie een foto van de Generaal voor diens dienstwagen, terwijl de ander aan de achterkant een sticker plakte. Vol trots heeft de generaal nog enkele weken met de 'enige echte Alfa-ganzencompagnie-sticker' rond gereden.
 
De mannen van de A-Cie hopen dat ze hun sticker samen met die van andere eenheden binnen de 41 Gemechaniseerde Brigade kunnen plakken. Op deze wijze zetten wij de brigade weer positief op de kaart overal ter wereld. Laat ons dus geen stickers over elkaar plakken, maar naast elkaar!