Home 42 BLJ A cie Minister onderstreept belang aanwezigheid Caraïbisch Gebied

PostHeaderIcon Minister onderstreept belang aanwezigheid Caraïbisch Gebied

AddThis Social Bookmark Button

Minister Hans Hillen en Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm hebben gisteren een zesdaags werkbezoek aan het Caraïbisch Gebied afgesloten. Met het Defensiepersoneel op de Benedenwindse eilanden spraken zij uitgebreid over de forse bezuinigingen.

Voor de medewerkers was het een welkome gelegenheid om, kort na het afkondigen van de maatregelen, direct van gedachten te kunnen wisselen met de top van het departement. Hillen benadrukte in deze gesprekken het belang van de aanwezigheid van Defensie in dit stukje koninkrijk.

Betrokken
Hillen en Van Uhm begonnen hun bezoek op Aruba, waar ze een ontmoeting hadden met minister-president Mike Eman en gouverneur Fredis Refunjol. Op Marinierskazerne Savaneta spraken ze vrijuit met het personeel evenals aan boord van Hr. Ms. Rotterdam. De ceremoniële binnenkomst van het amfibisch transportschip in Oranjestad viel samen met het bezoek. Commandant kapitein-ter-zee Peter van den Berg: "Zij laten hiermee zien betrokken te zijn met het wel een wee van de bemanning dat ver van huis haar operationele taken uitvoert. Juist in deze tijden is dat van wezenlijk belang."

 

Kustwacht
a-curacao

Op Bonaire spraken beide hoogwaardigheidsbekleders met gezaghebber Glenn Thodé en met de Koninklijke Marechaussee. Als laatste stond Curaçao op het programma. Bij het kustwachtsteunpunt Hato toonde de minister zich onder de indruk van de ontwikkelingen die de Kustwacht, sinds haar oprichting 15 jaar geleden, doormaakte.

De erewacht op Curacao bestond uit Limburgse Jagers van de A cie, 42 PainfBat Limburgse Jagers.

 

Militie
curacao

Na een ontmoeting met Gouverneur Frits Goedgedrag en minister-president Gerrit Schotte, bracht een snelle ‘taxirit’ in een Superrhib de delegatie naar Marinebasis Parera, waar de bewindsman en de Commandant der Strijdkrachten werden bijgepraat door Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied, brigadegeneraal der mariniers Dick Swijgman. Een rondleiding over Marinekazerne Suffisant, waar de Curaçaose Militie wordt opgeleid, sloot het bezoek af.