Home 42 BLJ A cie Lichting 90-2 Alfa cie

PostHeaderIcon Lichting 90-2 Alfa cie

AddThis Social Bookmark Button
90-2Alfa
Op zaterdag 12 mei kwamen wij, Nico de Jong en Henk Boerhof, elkaar onverwachts tegen tijdens de landmacht dagen in Oirschot. Op de kazerne in Oirschot zijn we ook beide opgekomen in februari 1990. Het is ruim 20 jaar geleden dat we elkaar voor het laatst hebben gezien. Maar de herkenning was er eigenlijk direct.

“Hé Nico de Jong. Zat jij nou in het 3de of in het 1ste peloton van de Alpha?”
“En jij, Henk Boerhof; kwam jij de 1ste zondagmorgen in Seedorf niet in DT op het appel?”
“Hoe zou het zijn met Marcel Stoof. Zou hij dat apenpak nog steeds hebben?”
“En Ad Korevaar. Zat die niet bij de staf van 42 Alpha?”
“Wout Bongers zeg je. Ja, die zat volgens mij niet bij BLJ en wat was hij ook al weer.”
“Eddy Hovenga, die heeft het ver geschopt. Die was volgens mij vaandrig.”

En ja, hoe gaat dat. We haalden wat herinneringen op uit die ”goeie ouwe” tijd. Onze gedachten dwaalden ook af richting Seedorf, waar we de meeste tijd van onze diensttijd hadden doorgebracht. Er kwamen verschillende namen bij ons weer naar boven. We vroegen ons af hoe het met de anderen zou zijn. Het leek ons een goed plan om met z’n zessen bij elkaar te komen.
Op zaterdag 27 oktober waren dus enkele oudgedienden bij elkaar die gediend hebben begin jaren 90 in Seedorf. We zagen elkaar na ruim 20 jaar…We hadden met elkaar een geweldige dag. Met elkaar. De meesten van onze “club” van 6 personen waren van lichting 90 – 2 en dienden bij 42 BLJ Alpha compagnie. Bij ons ontstond het plan of het idee om in groter verband een reünie te organiseren van lichting 90 – 2 die gediend hebben bij42BLJ de schoolcompagnie in Oirschot en bij de Alpha compagnie in Seedorf. In 2015 is het 25 jaar geleden dat de oudgedienden van deze compagnie in Oirschot opkwamen.
De voorbereidingen voor een reünie van lichting 90-2 42 BLJ Alpha compagnie vergt redelijk veel tijd. Dus als we met zijn vieren nu beginnen, dachten we, dan kunnen we mogelijk in februari of in maart 2015 wel bij elkaar komen in Oirschot.
We zijn op zoek naar namen en adresgegevens van oudgedienden van lichting 90-2, die gediend hebben bij 42BLJ de schoolcompagnie in Oirschot en de Alpha compagnie in Seedorf.