Home 42 BLJ A cie Stikkers A cie

PostHeaderIcon Stikkers A cie

AddThis Social Bookmark Button

stikkeracie

Enorme run op de ganzen stickers, ivm de algehele financiƫle malaise binnen ons koninkrijk is er besloten om alle actief dienende militairen geplaatst bij de A-Ganzen-cie 5 grote en 5 kleine stickers te verstrekken.

Voor oud gedienden van onze roemruchte cie die interesse hebben in de stickers kunnen 5 grote en 5 kleine stickers kopen voor 5 euro die worden u dan per post toegestuurd.

 

Dus oud gedienden of andere geĆÆnteresseerden ,interesse in stickers stuur een envelop incl 5 euro en een retour envelop met uw adres erop naar:

 

Admin Facebook A-Ganzen-cie
Geb 121 kmr 034
Postbus 33 -5688ZG Oirschot

 

en u onvangt zsm de begeerde overal plakbare stickers op het door u aangegeven adres.
Kleinste hoeveelheid is 5 groot en 5 klein maar mag ook meer zijn.

 

En zelf ophalen mag natuurlijk ook.

 

zie ook GOOSE facebook 

 

Achtergrond informatie over het Ganzen logo:

 

Hoe is dit logo ontstaan?

 

Oud PLv CC ACie , Luitenant ( nu Generaal-majoor bd)  Germ Keuning verhaalt:

Het oudste embleem in het bataljon was destijds dat van de ACie. Het bestond (van onder naar boven) uit de contouren van de voorzijde van de AMX. Daarboven dwars een FAL en daar boven een A, waardoor het geheel een enigszins gestileerde grote A vormde. De BCie en de PaOstCie hadden vervolgens de Bulldog en Woody-woodpecker. Raymond Palmer ( CC) en ik vonden het embleem te statisch en te weinig aansprekend. We hebben toen een prijsvraag uitgeschreven in de compagnie voor een nieuw embleem. Dat is toen het ganzenembleem geworden met als motto: "ACie, razendsnel en vliegensvlug".

 

Het ontwerp kwam van de PC, vaandrig Rutger Grijseels. Hij had in het destijds populaire Amerikaanse blad MAD  een nepreclame met die ganzen zien staan voor de imaginaire maatschappij Fly United Airlines. En dat beeld genomen voor het nieuwe logo.    

Bij mijn afscheid van het bataljon heb ik destijds samen met mijn vrouw Annemieke in de officiersmess twee jonge ganzen aangeboden (een met een rood en een met een groen lintje) aan de bataljonscommandant (volgens mij was dat de overste van der Schoot), die vervolgens de opdracht gaf aan C-Acie deze te beheren. Ik heb daar nog een foto van.

 

Het huidige embleem van de CCie is destijds ingevoerd door Henk van den As.

 

Prachtig dat nu na 40 jaar het logo nog overal te zien is en dat elk lid van de ACompagnie er trots op is en de verspreiding daarvan verder gaat met de nieuwe stock stickers.