Home 42 BLJ B cie Terug op de oude legerplaats

PostHeaderIcon Terug op de oude legerplaats

AddThis Social Bookmark Button

schraauwen1

De Bravo compagnie (B cie 42 BLJ Bulldogs) had afgelopen vrijdag een bijzondere gast, de 93-jarige veteraan Jan Schrauwen. Meneer Schrauwen kon er niet bij zijn tijdens veteranendag dus daarom mocht hij afgelopen vrijdag alsnog schieten in de schietsimulator met de Bulldogs.

 

 

De veteraan, die van 1946 tot en met 1979 bij de Landmacht heeft gezeten, mocht met verschillende wapens schieten in de simulator. Zo heeft hij geschoten met de MAG, de Minimi, de Colt en de Glock. De Bulldogs hebben ook laten zien hoe de Panzerfaust werkt.

 

schraauwen2

Meneer Schrauwen vertelde met trots dat hij in 1923 in Indië is geboren en dat hij op z'n tiende verhuisde naar Nederland. Toen hij in dienst zat heeft hij met de Bokkerijders nog drie jaar in Indië gestationeerd gezeten. "Toendertijd moesten we nog een maand met de boot om in Batavia te komen" vertelde hij, "soms moesten we patrouilles lopen van drie dagen, te voet en zonder kaart". Verder heeft meneer Schrauwen nog gevochten in Duitsland, een opleiding gevolgd in Glasgow en gelegerd gezeten in Venlo en Eden. Dit is echter een greep uit zijn lange carrière bij de Landmacht.

 

De veteraan kon naar eigen zeggen wel de hele dag blijven en was de Bravo compagnie zeer dankbaar voor deze dag.