Home 42 BLJ B cie eFP militairen Litouwen maken kennis met nationale sport

PostHeaderIcon eFP militairen Litouwen maken kennis met nationale sport

AddThis Social Bookmark Button

litouwen13

De Nederlandse militairen van de 13e Lichte Brigade in Litouwen hebben in het drukke programma deze week even de kans om stoom af te blazen. Ze maken kennis met de nationale sport van Litouwen, basketbal. Als onderdeel van de sportcyclus en ter voorbereiding op een komende wedstrijd tegen het militaire team van Litouwen, reizen alle militairen van de infanteriecompagnie af naar Rukla, om hier, omringd door de lokale jeugd, deel te nemen aan een basketbaltoernooi.

 

 


litouwen12

Het goede weer en belangstelling van de plaatselijke bevolking, maakte de activiteit tot een groot succes. Basketbal is hier, anders dan in Nederland, volkssport nummer één.  Juist door hier op ongedwongen wijze naar buiten te treden, kan de Nederlandse compagnie laten zien dat ze er met en voor de Litouwers zijn.

 litouwen15

De organisatie ligt bij de sportinstructeur die is toegevoegd aan de Nederlandse compagnie. Hij kijkt terug op een geslaagde activiteit en heeft tevens een selectie kunnen maken voor de volgende wedstrijd tegen het militaire basketbalteam van Litouwen.

 

 

 

litouwen11

litouwen14