Home 42 BLJ B cie B cie op Curacao

PostHeaderIcon B cie op Curacao

AddThis Social Bookmark Button
De Alfa-compagnie van 42 bataljon Limburgse Jagers heeft gisteren afscheid genomen van Curaçao. Na vier maanden zit hun tijdelijke tewerkstelling bij de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied erop.

Met een korte militaire ceremonie op het exercitieterrein van Marinebasis Parera werd een succesvolle periode afgesloten.

acuracao2

De Alfa-compagnie wordt afgelost door de Bravo-compagnie van hetzelfde bataljon. In de afgelopen vier maanden hebben de mannen en vrouwen van de landmachteenheid getraind op Curaçao, Aruba en een gezamenlijk noodhulpoefening uitgevoerd met de hulpdiensten op Bonaire. Zij hebben gedurende hun aanwezigheid op de Benedenwindse eilanden gewerkt onder verzwarende klimatologische omstandigheden en kennisgemaakt met de Curaçaosche cultuur en gastvrijheid.

 

 

acuracao

Ferry Aalbers reikte een blijk van waardering uit aan 4 leden van de eenheid, omdat zij bij een verkeersongeval tijdens de oefening Caribbean Archer adequaat actie ondernamen.

 

 

 

 

Bravo-compagnie
De collegae van de Bravo (Bulldog) -compagnie beginnen met een acclimatisatieperiode en doorlopen de komende vier maanden een gelijksoortig oefen- en trainingsprogramma, waarbij de paraatheid voor militaire bijstand ten tijde van het orkaanseizoen ook weer volledig is gewaarborgd.