Home 42 BLJ B cie Actie van B cie 42BLJ

PostHeaderIcon Actie van B cie 42BLJ

AddThis Social Bookmark Button

42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers was donderdag 27 september in de omgeving van Someren voor een oefening. Twee infanterie pelotons van de Bulldog compagnie hebben een afgrendelings- en opsporingsoperatie uitgevoerd.

De oefening stond in het teken van ‘optreden in verstedelijkt gebied’ (OVG). Het scenario bevatte dreiging door een terroristische organisatie. Het doel van de oefening was met zo min mogelijk geweld een inbraak te forceren in het gebouw waar zich de leider en zijn gevolg schuilhielden.

Bij het leegstaande distributiecentrum aan de Holberg in Someren vertelt Eerste Luitenant Terry Kulk dat de beide pelotons hun opdracht goed hebben vervult. “Ieder op eigen wijze drongen ze het gebouw binnen en wisten ze de leider van de ‘terroristen’ met een snelle actie in te rekenen en over te dragen aan de politie”, vertelt hij. Binnen in het gebouw zijn de sporen te zien: lege kogelhulzen en opengebroken deuren getuigen van de zuiveringsactie van de infanteristen. “Vooral het doorzoeken van de grote ruimtes vormden een uitdaging voor de militairen”, wijst hij naar de twee hallen van het gebouw, elk zo’n 4000 m2 groot. “De acht ‘terroristen’ hadden zich niet alleen in enkele kantoortjes verscholen, maar zaten ook op de bovenverdieping en op schuilplaatsen die door het gebrek aan licht moeilijk te zien waren”.