Home 42 BLJ C cie De `Eagle` Compagnie en Margraten.

PostHeaderIcon De `Eagle` Compagnie en Margraten.

AddThis Social Bookmark Button

scully-2

De herdenking in Margraten en het adopteren van een graf, in onderstaand verhaal leest u het hoe en waarom.

 

 

De C cie had de herdenking van Margraten gekregen in 2011. De cie heeft gevraagd om die te mogen houden als vaste herdenking voor de Eagles. Sindsdien staan de Eagles elk jaar op Margraten. Toen het verhaal achter Margraten ging leven bij de cie heeft de Elnt Visker het voortouw genomen in het adopteren van een graf. Dit graf word nog steeds door de Eagles bijgehouden.

 


scully-1

In Juli 2012 heeft de C cie het  graf van de Sgt John E. Sculley geadopteerd. De Sgt Scully diende bij het 23ste inf bn van de 7 armd div. Hij was een van de bevrijders van Nederland. Zijn eenheid is geland op Utah Beach en heeft zich door Frankrijk, BelgiĆ« en Nederland naar Duitsland gevochten.

 

 


Op 27 Maart 1945 is zijn compagnie aangesloten bij het 17e tankbataljon. Ze klommen op de tanks en zijn zo van het dorp Ehscheid in de richting van Oberzeuheim getrokken. Op dat moment leefde sterk het gevoel van de overwinning. De Duitsers boden geen verzet in de dorpen die ze passeerden. Scully zat op een tank van de voorste eenheid, toen ze een gebied naderden waar overal witte vlaggen waren geplaatst. Ondanks de vlaggen heeft een Duitse soldaat toch een bazooka afgevuurd en zijn er zes mannen gesneuveld, waaronder de Sgt Scully. 


scully-3

Elk jaar als we daar zijn voor memorial day leggen we als cie een krans bij het graf en staan erbij stil. Dit is altijd een mooi moment. Omdat er veel gasten zijn op die dagen wordt het door de bezoekers heel positief ontvangen. Ook de aanwezige veteranen uit Amerika spreken vol lof over de vrijwilligers die graven adopteren en blijven herdenken.

 

Smi Smit
CSM C ``Eagle`` Compagnie 42 BLJ. 

scully-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u meer zien van de C cie, via facebook kunt u de cie volgen, https://www.facebook.com/42BLJ.Eagles/