Home 42 BLJ C cie Tradities Charlie "Eagle" cie

PostHeaderIcon Tradities Charlie "Eagle" cie

AddThis Social Bookmark Button

eagle

Iedere eenheid heeft zo zijn eigen tradities, oude uit het stof gehaalde of nieuwe tradities, maar binnen onze Eagle cie worden nieuwe "Eagles" eerst onderworpen aan een zelfs geheime ceremonie. Zoals iedere vogelachtige laag of hoogvlieger begint het leven van een Eagle als kuiken.

 

Nieuwe leden van de Eaglecompagnie worden in de eerste week ingedronken met de Compagnies drank Fernet Branca. Dit geeft ze de eerste zet naar het volwassen Eagle eye. Dit hebben ze nodig om in de eerste periode als kuiken alles goed in zich op te kunnen nemen tot ze volwassen Eagles mogen worden. Voordat het zover is komen ze eerst voor de Eagle raad. Deze raad is verkozen uit Eagles die minimaal een jaar Eagle zijn. Deze raad is verantwoordelijk voor de opvoeding van de kuikens tot Eagles. Daarnaast steunen ze de CC als COO van de eenheid.


Als kuiken leren ze de tradities van de eenheid en het regiment. Als ze deze theoretische test halen mogen ze meedoen aan de Eagle drill. Op deze dag worden de kenmerken van de Eagles getest. Als ze aan het eind van deze dag voldoende gepresteerd hebben worden ze daadwerkelijk opgenomen in het nest van de Eagles. Deze ceremonie is geheim en alleen voor Eagles. Daar krijgen ze de felbegeerde Eagle Bierpul en het compagnies shirt met de Eagle. 
Tijdens bataljons borrels onderscheiden de kaderleden van de Eagle compagnie zich door het gebruik van deze bierpul.

 

ereeagles

Ere Eagles.


De Compagnie heeft een select gezelschap wat zich door hun daden voor de eenheid heeft onderscheiden en is opgenomen als ERE Eagle. Deze mensen worden verkozen door de Eagle raad op voordracht vanuit de Compagnie. De ERE Eagles van nu zijn:


LT Oudetijdhof verkozen voor zijn periode als second van de Cie.
Sm v/d Voort voor zijn tijd als SMO en CSM van deze cie
Sgt1 Erbe als opc van eenheid 6
Kpl1 Luc Janzen als Plv kpl gesneuveld in Afghanistan (2010)

 

U leest het goed, een Eagle ben en wordt je niet zomaar, daar gaat echt wel iets aan vooraf. Helaas is Kpl Luc Janzen niet meer onder ons, maar wordt door onze cie en het Bataljon nooit vergeten.