Home 42 BLJ C cie Speciale opdracht voor Limburgse Jagers

PostHeaderIcon Speciale opdracht voor Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

radiocie

Acht man van Eenheid 4 C-Compagnie 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers zitten in een bos rustig met elkaar te bespreken hoe ze de geplande actie verder gaan uitvoeren. Op de achtergrond horen ze deuren van een auto dichtslaan. Dit lijkt wel het teken waar ze op wachtte. Stilletjes verplaatsen ze zich naar de locatie waar het geluid vandaan kwam. Er wordt snel een gebied verkenning uitgevoerd en zonder te veel woorden nemen ze hun posities in. Het meeste gebeurt op handgebaren. Een van hen wordt als waarnemer naar voren gestuurd.

 

Dan geeft de commandant een teken. Er volgt een luide explosie en schietend stormen ze op hun doel af. Alles volgt elkaar snel op en voordat de rook opgetrokken is ligt er iemand geblinddoekt en met zijn handen aan elkaar gebonden op de grond. Snel kijken of alles veilig is en meteen trekt de groep zich met de gevangene terug het bos in. Bij een van te voren afgesproken plek in het bos komen ze weer bij elkaar. De gevangene weer met de buik op de grond. Snel een hele korte bespreking, iedereen aanwezig en geen problemen. Nu is er tijd om meer aandacht te besteden aan de gevangene. Zijn blinddoek wordt afgedaan en er wordt aan hem gevraagd “ben jij geschikt voor de pantserinfanterie”.

 

De ‘gevangene’ is Tim Frenken van Omroep Tilburg, programma Cup of T. Hij is een van de reporters van het item ‘Mag ik meedoen?’. Binnen dit item loopt een reporter een dag mee op een andere werkplaats. En de reporter zelf weet van te voren niet waar. Nu is 13 Gemechaniseerde Brigade aan de beurt en aan de verbaasde uitdrukking op Tim zijn gezicht is te zien dat hij inderdaad niet wist dat hij een dag met de pantserinfanterie mee gaat lopen. De uitzending van deze dag is op 4 juli 2013 (16:00 uur).

 

Alle foto's te zien op de facebook pagina van 13 Mechbrig.