Home 42 BLJ C cie Bandidos

PostHeaderIcon Bandidos

AddThis Social Bookmark Button

embleem-rlj

Het vierdelige programma BANDIDOS, gaat over een groep uit het 2e peloton van de C-Compagnie 42 BLJ (periode 2001-2005 ), die  door de programmamaker Wensly Francisco, ook oud lid  van BLJ, weer bijeen gebracht worden . Hij gaat met hen terug in de tijd en we zien beelden uit de oefening in Tsjechië uit 2001 als ook de missie SFOR 11 waar de CCie aan deelnam . Een interessante blik hoe jonge mannen in het bataljon in hun groep zich gevormd hebben. Er volgen nog twee delen op de komende maandagen.

Via uitzending gemist kunt u de afleveringen op een ander tijdstip bekijken.

 

 

Bandidos deel 1 Wensly Francisco zwaait af als militair. Onzeker over zijn kansen in de burgermaatschappij gaat hij op zoek naar de 'Bandidos', zijn oude vriendengroep uit het leger.

Bandidos deel 2 Wensly reist met 2 andere Bandido's naar Seedorf om een reünie van zijn peleton voor te bereiden. Voor de jongens werd die kazerne de plek waar ze met harde hand hun straatmentaliteit moesten afleren.

Bandidos deel 3 Wensly Francisco reist naar Libië om zijn vroegere sergeant Boulaabi over te halen naar de reünie te komen. Een rolmodel voor de Bandidos, maar hij werd als moslim steeds meer gewantrouwd in het leger. 

Bandidos deel 4 De terugkeer van de Bandidos in de burgermaatschappij verloopt met veel problemen. Sommigen ontsporen aanvankelijk volledig en worden een gevaar voor zichzelf en de samenleving.