Home 42 BLJ C cie Nieuwe Limburgse Jagers

PostHeaderIcon Nieuwe Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

kuikens

Met luid applaus en onder toeziend oog van de Regimentscommandant, de LKol PTHR Jansen en vrienden en familie zijn vandaag 10 nieuwe Limburgse Jagers toegetreden tot het Regiment. Na een fysiek en mentaal zware periode van 13 weken, geleid door kader van de C-Eaglecompagnie, zijn zij nu gerechtigd om de baret met de kleuren van het Regiment, karmozijn rood en bronsgroen en het bijbehorende embleem te dragen.

 

Als afsluiting van de 13 weken durende Pantserinfanterie-functieopleiding liepen de militairen in 7 dagen vanuit Roosendaal naar Oirschot. Het verplaatsen te voet, met volle bepakking (25 kilo), gebeurde hoofdzakelijk ’s avonds. Overdag voerden ze opdrachten uit, zoals een aanval, een overval, en een survivalbaan in het bos. Na de laatste mars van 20 kilometer, is hun opleiding afgerond en kunnen ze beginnen aan een nieuwe uitdaging: een carrière bij de Limburgse Jagers.

 

Meer foto's op de facebook pagina van 42 BLJ https://www.facebook.com/42blj en https://www.facebook.com/13Mechbrig de pagina van 13 Mechbrig.