Home 42 BLJ C cie PFO- 6 (Pantserinfanterie Functie Opleiding)

PostHeaderIcon PFO- 6 (Pantserinfanterie Functie Opleiding)

AddThis Social Bookmark Button

pfo1

Donderdag 19 juni 2014 is de intocht van de Pantserinfanterie Functie Opleiding (kortweg PFO), de mannen worden na een opleiding van 9 weken binnengeklapt door de Eagles, familie en vrienden. De ‘groene’ weken van de PFO die door Elnt Van Esch, Sgt1 Mulder, Wmr1 Hoogervorst, Sgt Gaasbeek, Sgt van Wordragen en Sgt ’t Hart geleid zijn komen hierbij ten einde.  

  

 

De afgelopen 9 weken zijn de mannen militair gevormd. Deze periode bestond uit om en om een oefenweek of een kazerneweek. De vijf oefenweken hadden ieder hun eigen thema.


Week 1: De eerste week van de PFO zal in het teken staan van de introductie.
Week 2: In de tweede oefenweek was het thema: offensief. Hierin leren ze de contactdrills tot en met het groepsniveau. 
Week 3: De derde oefenweek stond in het teken van defensief, de mannen leren zichzelf te verdedigen door middel van het creëren van een ligsleuf, WLP (waarnemings- en luisterpost) en een schuttersput. Ook kwamen hierin opstelling trap 1 en het loslaten/afbreken aan bod.
Week 4: In de vierde oefenweek was de infiltratie en exfiltratie het thema. Hoe infiltreer je in en exfiltreer je uit vijandig gebied, hoe lok je de vijand in een hinderlaag en hoe overval je deze. Hoe schakel je de vijand uit en kun je informatie meenemen of voeding.
Week 5: De eindoefening. Deze begon afgelopen vrijdag met de FIT-4 test. Daarna heeft de week in het teken gestaan van een groot tactisch scenario met constante vijandige dreiging. Alles wat ze de afgelopen 9 weken geleerd hebben kwam de afgelopen week terug.

 

pfo6

De kazerneweken die tussen de oefenweken plaatsvonden worden gevuld met verschillende soorten lessen. Zo hebben de PFO’ers lessen over ZHKH (zelf hulp & kameraden hulp) en CBRN (chemisch, biologisch, radio-actief & nucleair) gehad. Daarnaast krijgen ze training in sport, onderhoud en wapenleer, waar aan bod komt hoe alle wapens werken.

 

Na de binnenkomst van de PFO werd door de jonge militairen gereageerd op de heftige afgelopen weken. Limburgse Jager De Roon: "De binnenkomst voelt heel lekker. Ik ben opgelucht en aan het genieten. Wat ik het zwaarst vond?" Lachend antwoordt hij dat het graven van een WLP pal in de zon met 30 graden toch wel het zwaarst was.  Limburgse Jagers Mekel en Pieters gaven aan de mentale trainingen het zwaarst te vinden. Limburgse Jager Pieters: "Je wordt mentaal en fysiek kapot gemaakt maar met doorzettingsvermogen en samen met de groep ga je er vol voor." Limburgse Jager Mekel voegt hier aan toe: "Het is gaaf dat we nu deel uit maken van het militaire leven. De aanwezigheid van de familie vergroot het trotse gevoel, het was heel bijzonder!"

 

pfo2

Een belangrijk deel van de PFO zit er na vandaag op, maar de PFO’ers zijn nog niet klaar. Ze zullen volgende week lessen krijgen en onderhoud plegen aan de wapens. Daarna zullen ze naar het ISK (infanterie schietkamp) in Harskamp gaan om daar te leren schieten met alle wapens waartoe wij beschikken. Wanneer ze ook deze vier weken goed afgerond hebben ontvangen zij hun certificaat en zullen ze overgedragen worden aan de eenheid.

 

 

 

pfo5

Mannen, gefeliciteerd met het behalen van het eerste deel van de opleiding en succes met de laatste loodjes van de PFO!!

 

Meer foto´s in ons fotoalbum!

 

 

 

pfo4

pfo3