Home 42 BLJ C cie Charlie Eagles in de west

PostHeaderIcon Charlie Eagles in de west

AddThis Social Bookmark Button

cidw16-5

De Eagles van C cie 42 BLJ zitten op dit moment op Curaçao waar ze als Compagnie in de West nr 16 (CidW 16) op het eiland aanwezig zijn om indien nodig steun te kunnen verlenen aan de lokale autoriteiten. Dit kan "zachte" bijstand zijn, bijvoorbeeld hand- en spandiensten bij natuurrampen. Of "harde" bijstand, bijvoorbeeld het in goede banen leiden van demonstraties of het ingrijpen tijdens ongeregeldheden op het eiland. Iedere 4 maanden zal een nieuwe compagnie van de landmacht naar Curaçao afreizen om hier te oefenen in andere omstandigheden en dus voor evt. noodzakelijke steun. 

 

 

 

cidw16-8

Op dit moment zijn dus de Charlie Eagles afgereisd naar de tropisch warme eilanden waar ze hun eerste bivak hebben gehad om te wennen aan de temperatuur. Het omgaan met deze hitte is een leerdoel op zich en de droogte en het hoge water verbruik heeft een hoge invloed op personeel en materieel.

 

 

 

cidw16-4

De Eagles hebben hun nest gebouwd in het gebouw van de clas compagnie alwaar de vlag en kleuren van het Regiment duidelijk laten zien wie hier huist.

 

 

 

cidw16-7

Eenheid zes heeft al geoefend op Wacawa, en eenheid vier is bezig geweest met ltv in de sporthal van Parera.

 

 

 

 

cidw16-6

 

cidw16-3

Tevens hebben de Eagles kennis gemaakt met de snelle inzetboten van de marine, vanaf de Pelikaan, het ondersteunings schip van de marine op Curaçao.

 

 

 

cidw16-1

cidw16-2

 

U kunt de Eagles volgen via hun FaceBook C cie 42 BLJ Eagles pagina, hierop zal met enige regelmaat te zien zijn wat de Eagles aan het doen zijn.