Home 42 BLJ D cie

PostHeaderIcon D cie

AddThis Social Bookmark Button

PostHeaderIcon D cie Zwarte Panter op bezoek bij oud Zwarte Panter

AddThis Social Bookmark Button

panter1

Op 18 februari 2017 heeft de D cie Zwarte Panter de eer en het genoegen gehad om op bezoek te mogen komen bij een oud Zwarte Panter. De heer Jaap Bracht wachtte ons thuis op, gehuld in veteraanuniform. Zijn baret was keurig geplaatst en de Zwarte Pantermars speelde op de achtergrond. Wij hebben er van genoten te zien dat de heer Bracht opleefde tijdens het vertellen van zijn verhalen. Het eind van de jaren ’40 kwam voorbij alsof het gisteren was.

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Delta cie in Bergen-Hohne

AddThis Social Bookmark Button

mediumbrigade2

De Delta compagnie van de Limburgse Jagers was samen met de Belgische zuster brigade in Bergen-Hohne, Duitsland. Zij waren hier om te oefenenen met het schieten met het persoonlijk wapen en het boordwapen. Lees meer in het artikel op mil.be.

 

 

 

 

mediumbrigade1

 

PostHeaderIcon Bataljonsstaf 42 BLJ wordt ‘Bokkenrijders’

AddThis Social Bookmark Button

bokkenrijders

Zoals iedere compagnie van 42 BLJ zijn eigen naam en logo heeft, heeft de bataljonsstaf sinds september 2016 ook weer een eigen naam en logo, namelijk ‘de Bokkenrijders’. Door in het verleden van het bataljon te graven werden de oude

Lees meer...

 

PostHeaderIcon Limburgse jagers schenken mooi bedrag aan wounded warriors

AddThis Social Bookmark Button

warriordcie

Militairen van het verkenningspeloton (D-compagnie) van de Limburgse Jagers hebben een cheque van €2.229,72 overhandigd aan Robert van de Hulst en Edwin Zegel van de Stichting Wounded Warriors Nederland. Deze stichting zet zich onder andere in voor gewonde (ex)militairen en hun families. Mede door de deelname aan diverse obstacle runs waarbij ze gesponsord werden door collega’s en verschillende bedrijven, zamelden de verkenners van 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers dit mooie bedrag in.

 

PostHeaderIcon Herdenking in Mill

AddThis Social Bookmark Button

mill 4mei2016-1

Een detachement van de D-Cie was op 4 mei 2016 in de gemeente Mill om hun respect te tonen aan zij die het hoogste offer hebben gebracht. Er zijn kransen gelegd door onder andere de kapitein. Het was een eervolle herdenking met de uitstraling van een nationaal evenement.

 

 

 

 

 

mill 4mei2016-2

 
Meer artikelen...