Home 42 BLJ D cie Bataljonsstaf 42 BLJ wordt ‘Bokkenrijders’

PostHeaderIcon Bataljonsstaf 42 BLJ wordt ‘Bokkenrijders’

AddThis Social Bookmark Button

bokkenrijders

Zoals iedere compagnie van 42 BLJ zijn eigen naam en logo heeft, heeft de bataljonsstaf sinds september 2016 ook weer een eigen naam en logo, namelijk ‘de Bokkenrijders’. Door in het verleden van het bataljon te graven werden de oude ‘Bokkenrijders’ van 4-6 R.I. herontdekt. Dit bataljon werd destijds opgeleid in de Tapijnkazerne te Maastricht en bestond voor een groot deel uit Limburgse jongens. Tijdens hun uitzending naar Indië werkten de Bokkenrijders onder andere samen met de  Zwarte Panters, net als dat de bataljonsstaf van 42 BLJ nauw verbonden is met de Zwarte Panters van onze Delta compagnie.


Destijds kozen de mannen van 4-6 R.I. voor de naam Bokkenrijders naar aanleiding van de achttiende-eeuwse Bokkenrijders bende die actief was in Zuid Limburg. Volgens de legende trok deze bende al plunderend en brandstichtend rond en roofden en stalen ze van rijke mensen, zoals landheren en kerken. De naam Bokkenrijders is toen bedacht door de lokale bevolking die dachten dat de duivel eruit zag als een bok. De vestigingsplaats van de bende was Valkenswaard, een plaats waarmee de bataljonsstaf zich sterk verbonden voelt. 


Naast het aannemen van de nieuwe naam en het logo is het bataljon ook weer een traditie rijker: nieuwe werknemers bij de bataljonsstaf worden vanaf nu ingedronken met Bokkenreyer bier en krijgen een shirt met daarop het logo van de Bokkenrijders.