Home 42 BLJ D cie De Recce Obstacle Night Run 2014

PostHeaderIcon De Recce Obstacle Night Run 2014

AddThis Social Bookmark Button

run2014-3

19 en 20 februari 2014 was een primeur op de Oirschotse velden. 42 BVE heeft de organisatie voor de sportieve verkennerswedstrijd: Recce Obstacle Night Run op zich genomen.
Er waren 6 verschillende verkennerseenheden aanwezig met in totaal 9 teams van 8 man. Het was niet zozeer een tactische wedstrijd, meer een sportieve wedstrijd waarbij niveau I/II zaken wel eens de doorslag konden geven.

 

Er werd met verschillende tussenruimtes gestart vanaf een niet nader te noemen locatie in de omgeving van Oirschot. Dit heette op het parcours punt 4. We begonnen met ons complete team vanaf deze locatie in een gemoedelijke looppas onze route te vervolgen. Onze uitrusting? Die bestond uit 2 grabbags met 9200 incl. toebehoren en enkele warme tops om tijdens statische momenten warm te blijven. De route begon aanvankelijk veelal over verharde en semi onverharde wegen. Daardoor kon het tempo er lekker in blijven. Het was echter zaak om onszelf niet al vanaf het begin op te blazen. Tot aan de ‘rustlocatie’ varieerden de opdrachten van een routeschets maken onder tijdsdruk, lopen, een ZHKH casus uitvoeren en enkele matherk opdrachten. Vanaf deze ‘rustlocatie’, waar enkele energierepen en wat te drinken voor het grijpen lagen, hadden wij al in de gaten dat wij de afstand tot 2 teams al aan het inlopen waren. Waar we voorheen 15 minuten achter het team voor ons gestart waren, kwamen we nu 2 a 3 minuten later als dit team aan op die locatie. Dit was voor ons het teken dat we lekker bezig waren, maar wederom een belangrijke reminder om ons niet op te blazen. Na deze rust periode kwam het ‘moeilijke’ terrein pas.
We doken vanaf hier namelijk de omgeving van de Oirschotse Heide op. Dit betekende dus veel verzadigde onverharde wegen en veel los zand en tankbanen tot het einde van de route.

 

run2014

Na nog enkele punten gehad te hebben, verspreidden de teams zich in 2 x 4 man. In deze formatie moesten we ook enkele punten afleggen met opdrachten zoals een Call For Fire, een fysieke uitdaging, RACR’s en lopen op kaartsnippers. Dit was het punt waarop wij 2 teams wisten in te halen en dus met een aardig gevoel naar de achterpoort lopen. Lees wel, een aardig ‘mentaal’ gevoel, de beentjes waren op dit punt aardig aan het uitschakelen.

 

Bij de achterpoort kwamen onze 2 teams van 4 weer samen en mochten we voorwaarts richting onze laatste hindernis, de touwbaan, punt 22. Na de touwbaan waren we blij de finish gehaald te hebben. We waren toen namelijk 4 uur en 52 minuten onderweg geweest. Na enkele wachttijden en strafpunten eraf getrokken en bij geteld te krijgen, bleef voor ons de uiteindelijk winnende tijd van 4 uur en 33 minuten staan. Dit bracht ons op het eervolle bovenste plekje van het podium, waar Sgt1 van Noorloos voor ons de bokaal en de wisselbokaal in ontvangst mocht nemen.


Dit was voor ons na het sportevenement van de Zilveren Kijker, de 2e keer dat wij bovenaan eindigden bij een sportwedstrijd door 42 BVE georganiseerd. Die mogen ze dus blijven organiseren, want die liggen ons wel.

 

run2014-5

run2014-2
run2014-4