Home

Nieuw beeldmerk RLJ

AddThis Social Bookmark Button

Beste regimentsgenoten, maar ook beste bezoekers van onze website,

 

Sinds de oprichting van ons Regiment door de kolonel Phaff in 1813 zijn door de vele wijzigingen binnen onze Krijgsmacht allerlei onderdelen verschoven, gewijzigd of anderszins gemuteerd. Ons Regiment is in 1950 omgedoopt tot Regiment Limburgse Jagers. De toenmalige commandant, de kolonel Antoni, stelde toen ook ons embleem samen, met het zwaard uit het Rijkswapen, de jachthoorn van het wapen van het voormalig graafschap Horn, de eikentaken uit het Limburgse Volkslied als teken van overwinning en tot slot de drie eikels voor de drie stamregimenten.

 


Door de mogelijkheden van de diverse computerprogramma’s en met alle goede bedoelingen, zijn er de afgelopen jaren vele varianten van ons embleem verschenen. Vanuit het regiment is het voorstel gekomen om dit weer met elkaar in lijn te brengen omdat we vinden dat er maar één embleem moet van ons Regiment zijn, met een en dezelfde uitstraling, waarmee we ons eenduidig manifesteren.
Met als inspiratie het oorspronkelijke embleem, hebben we Jos Gelissen bereid gevonden om het beeldmerk van ons Regiment opnieuw te ontwerpen. Hieronder ziet u het fantastische resultaat:

 

Regiment Limburgse Jagers   

RLJ

 


Stichting Regiment Limburgse Jagers

RLJ-srlj

   

Veteranen Vereniging Regiment Limburgse Jagers

RLJ-vvrlj

 

Ik verzoek iedereen vanaf heden alleen deze emblemen te gebruiken en alle andere varianten diep op te bergen in het archief. Voor uw medewerking bij voorbaat mijn dank.

 

Met vriendelijke Limburgse Jagers groet,


R.A.  Goossens
Luitenant-kolonel der Limburgse Jagers
Regimentscommandant

 

RLJ-nieuw