Home

Amerikaanse onderscheiding voor Nederlandse reserveofficier

AddThis Social Bookmark Button

jankomen1

Op 1 juli 2014 heeft de Nederlandse reserveofficier Jan Komen in Kaboel de U.S. Meritorious Service Medal (MSM) ontvangen uit handen van de Australische generaal-majoor David Coghlan (Deputy Chief of Staff Plans van ISAF Joint Command - IJC), namens luitenant-generaal Joseph Anderson (Commander IJC, tevens Deputy Commanding General United States Forces-Afghanistan). Deze Amerikaanse onderscheiding is hem toegekend voor "exceptionally meritorious service", "outstanding performance, expertise and dedication to duty" en "distinctive accomplishments".


 
jankomen2

Luitenant-kolonel (R) dr. J.A.M. (Jan) Komen is van januari tot juli uitgezonden naar Afghanistan, waar hij als stafofficier is geplaatst bij het hoofdkwartier van ISAF Joint Command. In de functie van senior operationeel analist is hij belast met de beoordeling van de operationele gereedheid en inzetbaarheid, en het voortzettings- en instandhoudingsvermogen van de Afghaanse landstrijdkrachten (Afghan National Army - ANA).
 
Als burgerambtenaar is Jan Komen werkzaam bij de Directie Communicatie van het ministerie van Defensie in Den Haag. In zijn hoedanigheid van reserve-luitenant-kolonel der infanterie (Regiment Limburgse Jagers) is hij verbonden aan de staf van 11 Luchtmobiele Brigade '7 December', en treedt hij op als vertegenwoordiger van de regionaal militair commandant binnen het beleidsteam van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.