Home

AMX berger of bonk roest

AddThis Social Bookmark Button

amx berger 1

De AMX berger is in onze historische verzameling alleen als klein model te bekijken. De stichting mobiele artillerie heeft het laatste exemplaar als bonk roest nu in hun verzameling. Opknappen en weer historisch inzetbaar maken van deze bergings tank zal een hele opgave zijn. Wij zijn benieuwd naar de vorderingen en het uiteindelijke resultaat.

 

Zie ook het artikel door hier te klikken.

 

 

 

amx berger 2

 

 

 

 

 

Veteranenlezing "relaties onder vuur"

AddThis Social Bookmark Button

RLJ-vvrlj

Op maandagmiddag 5 november a.s. organiseert het Veteraneninstituut, samen met de
NLVD, de jaarlijkse Veteranenlezing. Met het thema 'Relaties onder vuur. Samen aan
zet.' gaat de lezing dit jaar over de belangrijke rol van het thuisfront in het
leven van de veteraan.

 

Lees meer...

 

Ganzen stikkers

AddThis Social Bookmark Button

gans-1

Na binnenkomst bij de alfa cie, ontvangen nieuw geplaatste Kuikens & Ganzen een aantal stickers van de eenheid.


Het is zoals de traditie beschrijft de bedoeling dat deze op indrukwekkende locaties (privé en militair) worden geplakt, waarna een foto van de militair met de zichtbare stikker, wordt ingeleverd bij de csm.

En van indrukwekkende locaties zijn in de loop der jaren vele foto's voor bij gekomen. Hoe mooi is het om zomaar ineens met je neus voor een stel ganzen te staan die je vrolijk vliegend aankijken. En dat niet eens in je eigen land.

 

De ganzencommissie inclusief een mogelijke (afhankelijk van soort foto) "Poll" op Facebook maken onderdeel van de selectie voor de bekende stikkerwedstrijd.

 

De foto's bij dit bericht zijn voorbeelden van afgelopen jaren.  

gans-2

gans-3
gans-4

 

Resolute Support Missie

AddThis Social Bookmark Button

resolute-1

Militairen van de limburgsejagers hebben zich in de afgelopen periode voorbereid op de Resolute Support Missie in Afghanistan. Hun taak is voornamelijk gericht op VIP- en konvooibegeleiding. Deze week zijn ze bezig met hun eindoefening en worden de laatste puntjes op de i gezet. Binnenkort vertrekken ze naar Afghanistan, waar ze hun collega’s gaan aflossen.
Wij wensen ze een veilige missie.


Wereldwijd inzetbaar, Altijd!

 

 

resolute-2

resolute-3
resolute-4

 

Einzelkämpfer

AddThis Social Bookmark Button

einzelkampfer-2

Tijdens het appèl, werd luitenant Tjerk van de Limburgse Jagers in het zonnetje gezet vanwege een bijzondere prestatie. Hij volgde in Duitsland de opleiding tot “Einzelkämpfer”. Een cursus die in het teken staat van leidinggeven onder extreme omstandigheden. Met beperkte middelen moet je zien te overleven en proberen weg te komen uit vijandelijk gebied. Fysiek en mentaal ontzettend zwaar. Vooral als je niet kunt eten en slapen.


Top gedaan Tjerk.

Voor elkaar, Altijd!

 

einzelkampfer-1

 

Sponsors