Home Info Website team Arie van Dijke

Arie van Dijke

AddThis Social Bookmark Button

Arie van Dijke


Arie van Dijke
Verantwoordelijk voor de techniek en layout van de site.

Lichting: 86-04
bataljon: 42e PaInfBat
Compagnie: PaOst
Peloton: B-AT
Functie: Schutter T.O.W.
Rang: Kpl
Nickname: Towgun

 

Ik ben Arie van Dijke,

 

Als teamlid van de site www.LimburgseJagers.nl wil ik mij net als mijn teamgenoten hier voorstellen zodat u weet wie er achter deze site zitten. Ik ben geboren in Roosendaal op 18 september 1963, en ben door de werkzaamheden van m'n vader geregeld verhuist en heb zodoende in veel verschillende delen van Nederland gewoond.

Op het moment dat ik opgeroepen werd voor de keuring van de dienstplicht woonde ik in Zuidlaren (Drenthe). Toen bij mij de brief in de bus viel dat ik me per eerste reisgelegenheid na 07:00 uur naar Oirschot moest vervoegen woonde ik ook nog steeds in Zuidlaren. Een week voor ik mij in Oirschot moest melden kreeg ik een brief van het regiment waarin stond dat ik bij de Limburgse Jagers zou gaan dienen en dat m'n bestemming Seedorf in de BRD zou worden.

Op de bewuste dag in juli 1986 vertrok ik per streekbus naar het station om met de trein naar Eindhoven te gaan, daar aangekomen was het ontvangst comité al vertrokken en moest ik op zoek naar een manier om in Oirschot te komen. Gelukkig reed er een streekbus naar de legerplaats Oirschot alwaar ik even na 13:00 uur aankwam. Ook op de legerplaats was er geen sprake van een ontvangst comité dus zelf het gebouw maar opgezocht waar ik moest zijn. We waren ingedeeld in een oud gebouw met een slaapzaal voor een kleine 30 man en enige sanitaire voorzieningen. De komende twee maanden in Oirschot waren vooral lichamelijk vrij zwaar, maar ik had het geluk dat ik gewend was om ruim 50 km per dag te fietsen dus kwam ik er met wat blaren nog redelijk vanaf.

De daarop volgende twee maanden was ik ingedeeld in Harderwijk, waar we opgeleid werden tot TOW-Schutter/Commandant en tevens een radio opleiding kregen. Deze twee maanden waren vergeleken met de voorgaande vergelijkbaar met vakantie en bovendien was het de helft van de reisafstand vanuit het hoge noorden.

Begin november 1986 was het dan eindelijk zo ver we zouden naar Seedorf gaan, hiervoor moest ik me in Oirschot melden wat voor mij bijna net zo ver was als Seedorf. Na een dag treinen en bussen kwamen we in het inmiddels donkere Seedorf aan, ik heb dus ook pas de volgende ochtend een eerste glimp van de legerplaats kunnen oppikken. De volgende 10 maanden in Seedorf waren een hele ervaring, met ups en downs, maar zoals altijd blijven vooral de positieve dingen hangen. Buiten de oefeningen die we hadden met traditioneel op zondagochtend gebak, waren er ook hoogtepunten in de vorm van een lang weekend Berlijn, een zeilweekend op het IJsselmeer en een trip naar Gosslar tijdens de kerst 1986. In Seedorf had ik als de tijd het toeliet een betaald bijbaantje als hobbyleider van de WZZ-computerclub die zich in de kelder van de "SeeSoos" bevond.

Na m'n diensttijd ben ik bij Philips gaan werken in de stad Groningen, in 1992 ben ik voor Philips naar het zuiden verhuist waar ik nu nog steeds woon. Philips heb ik in 2001 wel ingeruild voor een andere werkgever namelijk Tyco en in 2006 voor Elbo Technolgy in Son. In m'n schaarse vrije tijd houd ik me vooral bezig met computers en internet en natuurlijk met het RLJ.

 

Ik ben ook te vinden op Facebook en Twitter.