Home Regiment Regiment

Regiment

Afscheid Chris van Straaten van website team

AddThis Social Bookmark Button

Regimentsgenoten,

 

Hierbij geeft ons aller Chris van Straaten aan dat hij na 17 jaar deze website als moderator of te wel beheerder gaat verlaten. Uiteraard jammer dat hij dit besluit heeft genomen, maar zeer te begrijpen, omdat zoiets je dagelijks leven sterk beïnvloed. Je moet altijd kijken of er wat op de site moet worden gezet danwel reageren op reacties van

Lees meer...

 

Halvemaan tijdens taptoe 2012

AddThis Social Bookmark Button

 

Halvemaan tijdens de Taptoe 2012, hier slechts een korte preview.
Wilt u de gehele Taptoe kunnen bekijken/beluisteren dan kunt u via de website van de Taptoe de CD/DVD combinatie bestellen: http://www.nationaletaptoe.nl/webshop/catalog/index.php?cPath=26

 

Inzet Limburgse Jagers watersnoodramp 1953

AddThis Social Bookmark Button
 

Steun actie Alpe d’Huzes van onze oud Regimentscommandant, Kolonel Rob Querido

AddThis Social Bookmark Button

Zoals velen weten, maar ook niet weten is onze oud Regimentscommandant Kolonel Rob Querido in 2010 getroffen door de verwoestende ziekte van Kahler, een agressieve vorm van bloed- en botkanker. Door verscheidene chemokuren en stamceltransplantatie en zijn vechtlust is hij deze ernstige ziekte te boven gekomen. Het bijgevoegde artikel uit het blad Landmacht (zie onder) geeft U meer achtergrond van zijn strijd en uiteindelijke overwinning. 

Hij gaat nu in het kader van de actie Alpe d’Huzes geld inzamelen om lotgenoten dezelfde mogelijkheid en kans te bieden deze ziekte en andere vorm van kanker te overwinnen. Daartoe zal hij trachten de zo bekende Alpe d’Huez tweemaal te beklimmen. U als regimentsgenoot kunt hem daarbij ondersteunen met een donatie. Zie daarvoor de link bij het bericht op de website. Elk bedrag is welkom, van 1 Euro tot vele meer. Toon Uw betrokkenheid met deze collega die na de “Slag van Chora” te hebben gewonnen een persoonlijke strijd aan moest gaan en ook die overwon.

Volg deze link om te doneren.

 

(De site van Alpe d´Huzes is momenteel moeilijk bereikbaar vanwege de enorme belangstelling, het kan dus even duren voor de link op uw scherm komt)

 

 

RQ2

 

 

Limburgse Jager juli 2011

AddThis Social Bookmark Button
limburgsejagerjuli2011
De limburgse Jager van juli 2011 kunt ook hier op de website lezen. Klik hier om de Limburgse Jager te openen.
 

Carillon 23 maart 1963

AddThis Social Bookmark Button

Bijdrage uit het Dagblad voor Noord Limburg, het Carillon van 23 maart 1963.

carillon

 

58e diner de Corps voor Officieren

AddThis Social Bookmark Button

58e Diner de Corps Officieren Regiment Limburgse Jagers


Afgelopen vrijdag 21 januari vond in Weert in de Van Hornekazerne het  traditionele Diner de Corps van de Officieren van het Regiment Limburgse Jagers plaats. Voor de 58e maal kwamen Officieren bijeen van Groningen tot Maastricht, van Canada tot Frankrijk, van hoge leeftijd tot de jongste, het kalf van het Regiment, 121 in totaal waren van de partij.
Na een geanimeerde ontvangst en aperatief in de Back Bull zaal, ging iedereen onder leiding van de Regimentscommandant naar ons Regimentsmonument voor de jaarlikse herdenking van de overleden leden van het Regiment. De Regimentscommandant, Luitenant-kolonel Jacops en de 58diner

Regimentsoudste, Generaal-majoor de Kruif legden namens allen de krans.

Aansluitend ving het diner aan in de Nassauzaal, waar we Mevrouw van der Hoeven, Limburgse Jager van Verdienste mochten begroeten. Na haar ministerschap van Economische zaken was zij eindelijk weer in de gelegenheid het diner bij te wonen, wat door alle aanwezigen zeer op prijs werd gesteld.

 

Lees meer...

 

Kerstgroet

AddThis Social Bookmark Button
Beste Regimentsgenoten,

Als ik dit schrijf is het al weer 20 december 2010. Het bataljon is bijna helemaal met Kerstverlof en Nederland is overmand door sneeuw en ijs. Ik ben nu bijna twee weken uw Regimentscommandant en ik ben onder de indruk van de manier waarop het Regiment leeft. Een indrukwekkend museum, een mooie en informatieve site en een behoorlijke agenda met Regimentsactiviteiten, kortom een Regiment wat midden in de KL staat. Het is dan ook met gepaste trots dat ik u als Regimentscommandant fijne Kerstdagen wens en een gezond en positief 2011.

We gaan elkaar tegenkomen komend jaar,
Lkol Marc Jacops
Regimentscommandant en Commandant 42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers
 
Meer artikelen...