Home Regiment intro

intro

Diner onderofficieren 2019

AddThis Social Bookmark Button

oo diner 1

Op 24 januari werd het diner voor onderofficieren gehouden in het hof van Solms in Oirschot, vlakbij de legerplaats.
Steeds meer oudgedienden zijn aanwezig en tonen zo hun saamhorigheid met hun jongere collega's. Wilt u als (oud) onderofficier meer weten over het jaarlijks diner, stuurt u dan een e-mail naar info@limburgsejagers.nl.

 

 

oo diner 2

oo diner 3

 

Gelukkig Nieuwjaar

AddThis Social Bookmark Button

janbakker

In het nieuwe jaar is er ook weer van alles te melden. Zoals de oud korporaal b.d. Jan Bakker (81) die al vele jaren in Australië woont. Zijn baret met het Limburgse Jagers embleem draagt de geboren Heerlenaar met trots. Opgekomen in de toenmalige Frederik Hendrikkazerne in Venlo, en is in zijn herinnering alleen maar op oefening geweest in Duitsland en Frankrijk. La Courtine: prachtig was dat. Jan komt naar Nederland om zijn broer in Den Haag te bezoeken. Maar ik ben er ook snel weer weg: het is er te koud en veel te druk.

 

 

angel month afghanistan2

Bij de charlie cie was het weer tijd voor de uitreiking van de "Guardian Angel of the month". Een beloning die maandelijks terugkomt voor alle Nations binnen de Force Protection Compagnieen in Afghanistan. De charlie cie draait op dit moment de Resolute Support Missie in Afghanistan. De taak daarin is voornamelijk gericht op het uitvoeren van persoonsbeveiliging en het leveren van Force Protection, gedurende de verplaatsingen.

 

 

Verder zijn er in de besloten groep 42 BLJ op facebook een aantal foto's geplaatst van lichting 80-5 Bravo cie, een stel ijzervretende Bulldogs van 1989-90, en de paintball club in 1992. Bent u geen lid van deze pagina op facebook, dan kunt u zich aanmelden op https://www.facebook.com/groups/42BLJ/.

 

80-5

bcie1989-90
paintball1992

 

Fijne kerstdagen

AddThis Social Bookmark Button

feestdagenrlj

Kerstmis 2018, het jaar is bijna voorbij, terug kijken naar het jaar dat bijna achter ons ligt hoeven we niet te doen. Er is genoeg te doen geweest, het bataljon in Oirschot heeft zich niet hoeven te vervelen en ook nu nog zijn er Limburgse Jagers uitgezonden. Wij wensen hen een mooie en veilige tijd toe.

 

Lees meer...

 

Reünie lichting 81-1 op de KMS

AddThis Social Bookmark Button

vi instituut

Vanwege een aanstaande reünie is de organisatie nog op zoek naar (Oud) BLJ'rs die ooit lid zijn geweest van de lichting 81-1 op de KMS.

 

Wellicht bent u of kent u oud leden (de meeste zijn al met FLO), dan kunt u zich aanmelden bij de organisatie van de reunie KMS 81-1.


U kuntzich bij dit e-mail adres aanmelden: reunie.kms.81.1@gmail.com

Lees meer...

 

Demo dag Bergen-Hohne

AddThis Social Bookmark Button

mortier

Nostalgie, hebben we allemaal niet meer , geen leo’s  ypr’s mortieren etc. Nog maar 17 jaar geleden !!

 

42 BLJ heeft toen een live fire demo gegeven.

Klik hier om meer te lezen over de mortieren van 42 BLJ.

 

 

 

 

 

 

AMX berger of bonk roest

AddThis Social Bookmark Button

amx berger 1

De AMX berger is in onze historische verzameling alleen als klein model te bekijken. De stichting mobiele artillerie heeft het laatste exemplaar als bonk roest nu in hun verzameling. Opknappen en weer historisch inzetbaar maken van deze bergings tank zal een hele opgave zijn. Wij zijn benieuwd naar de vorderingen en het uiteindelijke resultaat.

 

Lees meer...

 

Koninklijke onderscheiding voor Lkol (bd) Cees van der Ploeg

AddThis Social Bookmark Button

ceesvdploeg1

Op 15 december jl is in de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot onze Regimentsgenoot, Luitenant-kolonel (R) bd Cees van der Ploeg, in bijzijn van de Gouverneur van Limburg, familie en collega’s door de waarnemend burgemeester van Horst ad Maas, mevrouw Leppink onderscheiden met het

Lees meer...

 

Historische verzameling gesloten

AddThis Social Bookmark Button

museumopening-2

De historische verzameling in Oirschot is ivm vakantie gesloten. U kunt de HV weer bezoeken vanaf dinsdag 16 januari 2018.

 

U kunt ons dan weer bezoeken op dinsdag en donderdag van 10 tot 15 u.

 

Namens de medewerkers van de HV wensen wij u een goed uiteinde en een nog beter begin van 2018. Tot ziens in de HV op de Gen Maj de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot.

 
Meer artikelen...