Home SRLJ In Memoriam IM

PostHeaderIcon IM

PostHeaderIcon In Memoriam Luitenant-Kolonel Bleijerveld

AddThis Social Bookmark Button

Jan Bleyerveld

Een dag voor zijn 83 ste verjaardag is na een lang ziekbed door het coronavirus de oudste nog levende Regimentscommandant , Luitenant- kolonel Jan Bleijerveld, overleden.
Een Limburgse Jager pur sang. Geplaatst bij het 16e Bataljon Limburgse Jagers als vaandrig werd hij beedigd tot officier en na zijn pelotonscommando overgeplaatst in 1967 op het Pantserinfanterie Rij- en Opleidings Centrum PIROC, te Veldhoven als instructeur voor het net ingevoerde pantserwielvoertuig van eigen bodem, de YP- 408. Hij werd de YP man. Velen waaronder ondergetekende heeft van hem dat nieuwe vak van pantserinfanterist mogen leren wat voertuig exercitie etc betreft. Later keerde hij naar zijn legerplaats Oirschot terug . Op de L' Ot diende hij uiteraard bij 16 BLJ in diverse functies, bij de brigadestaf en was Commandant van 13 StafStafcie.


Hij bleef zijn Regiment altijd trouw, ook bij plaatsingen buiten het Regiment. Natuurlijk frequenteerde hij ook weer zijn PIROC waar hij in 1985 de Hoofd Opleidingszaken werd. En als kroon op zijn regimentsgevoel mocht hij in 1987 de prachtige functie van Provinciaal Militair Commandant Limburg tevens Commandant Regiment Limburgse Jagers gaan vervullen op de Hoofdwacht op het mooie Vrijthof in Maastricht. Een mooiere afsluiting van zijn militaire carriere kon hij zich niet wensen. In 1992 droeg hij de functies over aan ondergetekende.


In zijn functie als Regimentscommandant heeft hij aan de wieg gestaan van de oprichting van de Stichting Regiment Limburgse Jagers en ook aan de oprichting van het Reunie Orkest Limburgse Jagers. Waar mogelijk ging hij mee met concertreizen van het Orkest naar het buitenland , Seedorf, Slovenie etc.

 

Waar mogelijk was hij na zijn pensionering aanwezig bij beeddigingen, diner de corps en welke regimentsactiviteit ook.
Wij zullen zijn zijn goedlachse en opgeruimde karakter missen. En ook zij genieten van een goede maaltijd.

 

ljvv

Voor zijn brede inzet als Limburgse Jager was hij door lkol Jacops benoemd te Limburgse jager van Verdienste.

 

Mede namens velen wil ik zijnechtgenote Mannie en haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte wensen na deze verschrikkelijke weken van angst voor het verlies van Jan en vader.

 

Jan , dank voor je inzet en kameraadschap

 

Nico Vroom voorzitter Stichting RLJ

 

 

Jan Bleyerveld1

Jan Bleyerveld2
Jan Bleyerveld3

 

PostHeaderIcon In Memoriam John Puntman

AddThis Social Bookmark Button

imjohnpuntman

Na een lange strijd is adjudant John Puntman (59) overleden in het UKE in Hamburg. Hij heeft als onderofficier veel verschillende functies binnen 42 BLJ vervuld:
- Beroeps groepscommandant
- Pelotons sergeant
- Pelotons sergeant verkenningspeloton
- Opvolgend pelotonscommandant binnen de Bcie
- Sergeant-majoor op de sectie S1
- Sergeant-majoor opleidingen bij de Acie
- Compagnies sergeant-majoor bij de Ccie


Na zijn parate loopbaan is John gaan werken bij de instructiegroep OVG (optreden verstedelijkt gebied) in Marnehuizen. Hier heeft hij als sergeant-majoor en adjudant jarenlang alle compagnieën voorzien van tips en tools.


John, bedankt voor alles wat je hebt betekend voor de Limburgse Jagers. Aan alle nabestaanden, in het bijzonder Birgit, Jolanda en Silvia, heel veel sterkte en met ons hart zijn wij bij jullie.

 

Op de RVS kazerne in Oirschot is een condoleanceruimte ingericht waar u afscheid kunt nemen van John. Deze ruimte is in gebouw 241 (kamer 18), de route naar het gebouw wordt aangegeven vanaf de voorpoort. Ook hier is het verzoek of u zich wilt houden aan de COVID-19 maatregelen. Het is dagelijks mogelijk om te condoleren:

- Dinsdag t/m donderdag van 08.00-16.30 uur

- Vrijdag van 08.00-12.00 uur

 

PostHeaderIcon In Memoriam aooi bd Ben van Mierlo

AddThis Social Bookmark Button

Benvan Mierlo

Op 29 januari is overleden oud BA aooi bd Ben van Mierlo. Aooi Ben van Mierlo is in de jaren 1991-1992 BA 42 BLJ geweest en daarvoor van 1987-1990 S3 Tgv bij BLJ.

 

Namens het Regiment Limburgse Jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Klik hier om de rouwkaart te openen.

 

PostHeaderIcon In Memoriam Brigade-generaal Henk Coopmans

AddThis Social Bookmark Button

imhenkcoopmans

Ons bereikte het bericht dat op 21 januari 2020, Brigade-generaal bd Henk Coopmans is overleden. Begin zeventiger jaren diende hij in Seeorf bij BLJ als verbindingsofficier 1972-73 en compagniescommandant ACie 1974.

Namens het Regiment Limburgse jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Klik hier om de rouwkaart te openen.

 

PostHeaderIcon In Memoriam Brigade-Generaal bd Tomasso

AddThis Social Bookmark Button

Op 8 december 2019 is overleden Brigade-Generaal bd Tomasso.

Namens het Regiment Limburgse Jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

IM Tomasso01

IM Tomasso

 

PostHeaderIcon Grafsteen veilig gesteld

AddThis Social Bookmark Button

steen-frankjanssens

Op 17-11-1995 is tijdens de eindoefening voor IFOR 1 de Limburgse jager Frank Janssens om het leven gekomen. Frank was SLA schutter van het 2e pel A-gp C-cie.

Zijn toenmalige waarnemend gpc, sgt bd Remkes Lourens, heeft, toen hem ter ore kwam dat het graf werd geruimd, de steen veilig gesteld. De afgelopen jaren heeft Remkes diverse kransen gelegd, danwel bij het graf, of anders in Wollseifen, Vogelsang.

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Kol bd Henk Paulusma

AddThis Social Bookmark Button

im paulusma 1

Op 7 december jl is overleden Kolonel bd Henk Paulusma, Limburgse Jager van verdienste. Kolonel Henk Paulusma was een van de markante collega’s uit de Koude oorlog periode . Hij diende bij het 16e Bataljon Limburgse Jagers en was later Commandant van 41e Bataljon Stootroepen en Commandant Korps Mobile Colonnes . Hij bleef zijn regiment trouw en liet dat zien om onder zijn voorzitterschap het 50 jarig bestaan in 2000 te organiseren. Een groot succes met activiteiten in Maastricht, Kerkrade, Roermond, Venlo, Weert en Seedorf/Zeven.

 

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Eric Kuijpers

AddThis Social Bookmark Button

im erickuijpers 1

Op 5 december jl is overleden de voorzitter van ons Reunie Orkest Limburgse Jagers, Eric Kuijpers.

Eric was al tijdens zijn dienstplicht periode, 1961, als tamboer bij het Tamboer en Fanfarekorps een bekende persoon. Hij schitterde als reserve Tamboer Maitre op een hoes van een Langspeelplaat en vijf single plaatjes.

 

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Kolonel de Leeuw

AddThis Social Bookmark Button

deleeuw

Op woensdag 26 juli 2017 is Kolonel bd Jan Willem de Leeuw overleden. Kolonel de Leeuw was mede oprichter en erevoorzitter van de Stichting Regiment Limburgse Jagers. In die hoedanigheid heeft hij na dat de Verenging De Limburgse Jager in 1975 te ruste was gelegd weer structuur gebracht in een organisatie om het Regiment te ondersteunen. Ondersteunen waar het betreft de uitgave van het magazine de Limburgse Jager, waar hij gedurende 10 jaar de

Lees meer...

 

PostHeaderIcon In Memoriam Kol Leen Schreuders

AddThis Social Bookmark Button

schreuders-2

Op 12 juni 2017 is Kolonel Leen Schreuders overleden. Velen van ons kende Kol Schreuders als bataljons commandant 16 BLJ en als commandant van de KMS. Kol Schreuders was indien mogelijk aanwezig bij RLJ activiteiten.

 

Kol Schreuders heeft ook gediend in Korea, waar hij tot 2 keer toe aan de dood is ontsnapt. Leest u hier het verhaal op de website van het veteraneninstituut.

 

 

Namens het Regiment Limburgse Jagers wensen wij familie en vrienden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

schreuders-1

schreuders-3

 

PostHeaderIcon Erecouloir Lgen Meines

AddThis Social Bookmark Button

Geachte Regimentsgenoten,

Eerder hebben wij u via deze site op de hoogte gebracht van het overlijden van Lgen Ted Meines.


In verband met het afscheid van hem en de plechtigheden daarom heen ontvingen wij van het Veteranen Platform het volgende bericht:

 

Lees meer...

 
Meer artikelen...