Home SRLJ In Memoriam IM In Memoriam Kolonel de Leeuw

PostHeaderIcon In Memoriam Kolonel de Leeuw

AddThis Social Bookmark Button

deleeuw

Op woensdag 26 juli 2017 is Kolonel bd Jan Willem de Leeuw overleden. Kolonel de Leeuw was mede oprichter en erevoorzitter van de Stichting Regiment Limburgse Jagers. In die hoedanigheid heeft hij na dat de Verenging De Limburgse Jager in 1975 te ruste was gelegd weer structuur gebracht in een organisatie om het Regiment te ondersteunen. Ondersteunen waar het betreft de uitgave van het magazine de Limburgse Jager, waar hij gedurende 10 jaar de hoofdredacteur van was, de Historische Verzameling, het traditiebeleid en het uiteindelijk na ruim 40 jaar op ons vaandel de wapenfeiten Roermond, Venlo en Zutphen 1940 te verkrijgen. Juist op 11 juli jl staan deze nu op het vernieuwde vaandel en is zijn doel bereikt. Naast zijn grote inspanningen voor ons Regiment is Kolonel de Leeuw benoemd tot Limburgse Jager van Verdienste.

 

 

Naast het vele werk voor ons Regiment had de Kolonel nog een ander project namelijk in kaart brengen van allen die voor het “vaderland” zijn gesneuveld. Het bleek namelijk dat bij de oprichting van het Nationaal Indië-monument in Roermond velen namen ontbraken, hij heeft die gezocht en zijn naderhand toegevoegd. De kolonel zette zijn zoektocht voort naar allen die in de periode 1940-1945 zowel in Nederland als in het buitenland en tijdens de Indië-periode zijn omgekomen in een database te verzamelen.  Daarmee heeft hij niet alleen vele instanties van informatie kunnen voorzien maar met name nabestaanden kunnen informeren waar en onder welke omstandigheden hun geliefde is overleden.

 

Voor al zijn vrijwillige inspanningen is Kolonel de Leeuw benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Als zijn opvolger in de functie van Voorzitter van de Stichting Regiment Limburgse Jagers wens ik namens alle Limburgse Jagers mevrouw de Leeuw, Jeroen Annick en hun gezinnen veel sterkte dit grote verlies voor hen te dragen.

 

Wij verliezen in de Kolonel een grote stimulator voor ons Regiment en gewaardeerd collega.

 

Nico Vroom

 

Download hier de rouwkaart (pdf).