Home SRLJ In Memoriam IM In Memoriam Kol bd Henk Paulusma

PostHeaderIcon In Memoriam Kol bd Henk Paulusma

AddThis Social Bookmark Button

im paulusma 1

Op 7 december jl is overleden Kolonel bd Henk Paulusma, Limburgse Jager van verdienste. Kolonel Henk Paulusma was een van de markante collega’s uit de Koude oorlog periode . Hij diende bij het 16e Bataljon Limburgse Jagers en was later Commandant van 41e Bataljon Stootroepen en Commandant Korps Mobile Colonnes . Hij bleef zijn regiment trouw en liet dat zien om onder zijn voorzitterschap het 50 jarig bestaan in 2000 te organiseren. Een groot succes met activiteiten in Maastricht, Kerkrade, Roermond, Venlo, Weert en Seedorf/Zeven.

 

 

 


im paulusma 2

Henk Paulusma was ook amateur filmer en heeft ons Regiment een prachtig tijdsdocument nagelaten in de vorm van een film van een grote oefening van het 16e Bataljon Limburgse Jagers. Een beeld van voorbereiding , vertrek, verplaatsing , oefenen maar ook plezier en jolijt , wat juist die periode kenmerkt , saamhorigheid. Klik hier om de film te bekijken.


Wij verliezen in hem een zeer gewaardeerd collega, die met zijn aanwezigheid velen verbond.


Wij als regimentsleden willen zijn echtgenote Marloes, dochter, zonen en hun gezinnen veel sterkte wensen met het grote verlies.


Nico Vroom voorzitter Stichting RLJ