Home SRLJ In Memoriam IM In Memoriam Sjaak Caris

PostHeaderIcon In Memoriam Sjaak Caris

AddThis Social Bookmark Button

sjaakcaris

Op 19 maart jl is op 81 jarige leeftijd overleden Sjaak Caris , Limburgse Jager liplg 51-1.
Sjaak Caris was een Limburgse Jager van het eerste uur. Hij was van de Lichting 51-1 die als geheel het eerste Limburgse Jager bataljon vormde, 322 BLJ. 

Echter, Sjaak was een goed muzikant en mocht toetreden tot het eerste Tamboer en Fanfarekorps Limburgse Jagers. Dat korps maakte gelijk furore op het eerste Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 1951.


Sjaak ging verder in de burgermaatschappij. Maar het Limburgse Jager virus was geplant. Want toen ons Museum naar Weert werd verplaatst gaf hij zich op om mee te helpen. Hij behoorde sindsdien tot de vaste kern en genoot van het gezelschap oudere en jongere Limburgse Jagers, oud-officieren, onderofficieren en jagers. Een hecht team wat elke week weer plezier heeft om “ONS MUSEUM” op een hoger plan te brengen. Sjaak heeft daar zijn bijdrage aan geleverd. Niet was hem te veel. Stoffen, opruimen, koffie zetten, sjouwen, papieren uitzoeken etc,.
Sjaak , mede namens het museum team en de Stichting, dank voor de inzet maar vooral van de vriendschap in die afgelopen 10 jaar.

 

Rust zacht

 

N.C.S. Vroom                                                G.H. Hermans
Voorzitter Stichting RLJ                                   Conservator Historische Verzameling RLJ

 

De plechtige uitvaartdienst is maandag 25 maart om 10.30 in de St Matthiaskerk in Weert –Leuken. De crematie vindt plaats om 12.30 in het crematorium te Baexem.

sjaakcaris2