Home SRLJ In Memoriam IM In Memoriam Harry Gorissen

PostHeaderIcon In Memoriam Harry Gorissen

AddThis Social Bookmark Button

imgorissen

Oud Muzikant en lid van het voormalig Comité Reünies Tamboer- en Fanfarekorpsen Limburgse Jagers, Harry Gorissen ( links op de foto) , is afgelopen maandag op 77 jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Roermond.
Harry Gorissen was in 1957 een der eerste die het ceremonieel uniform van het voormalig Tamboer en Fanfrekorps mocht dragen. Hij werd daadwerkelijk op de “kaart” gezet samen met kapelmeester Gerlag en de tambour-maître. Een prentbriefkaart die model stond voor de presentatie van het nieuwe uniform.

 

Dat Harry gelijk gegrepen was door zijn militaire muzikale dienstijd mag duidelijk zijn als hij met drie collega’s in de Tachtiger en Negentiger jaren van de vorige eeuw drie zeer succesvolle reünies voor zijn collega muzikanten weet te organiseren. Velen heeft hij hiermee een groot plezier gedaan en zorg gedragen voor hernieuwde contacten van oud muzikanten onder elkaar.
En hij staat samen met zijn collega reünie-comité mede aan de basis van het huidige Reunie-orkest Limburgse Jagers . Hij leidt in aanvang het orkest als voorzitter. Dat hij daar genoegen aan schepte bleek uit het feit dat hij met regelmaat de reis van Roermond naar Linne naar het repetitielokaal maakte om zijn mooie Limburgse Jager sound te mogen beluisteren en te genieten van het samenzijn.

 

Het Regiment is dankbaar voor al hetgeen Collega Harry Gorissen heeft gedaan.

 

Wij wensen mevrouw Elly Gorissen en haar kinderen veel sterkte dit grote verlies te dragen.
N.C.S. Vroom voorzitter Stichting RLJ

 

De uitvaart al as zaterdag 1 juni plaatsvinden om 10.30 in de Munsterkerk in Roermond