Home SRLJ In Memoriam IM In Memoriam Kol bd Elbertse

PostHeaderIcon In Memoriam Kol bd Elbertse

AddThis Social Bookmark Button

imelbertse

Kort na het overlijden van zijn collega bij de Demonstratiecompagnie, LKol Oliemans, is overleden op 87 jarige leeftijd , Kolonel Elbertse.
Kolonel Elbertse heeft in de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog tussen de linies contacten gelegd met de Canadeese bevrijders en hen mede geleid door het oosten van ons land. Na de oorlog heeft hij dienstgnomen in de KL en is in de jaren 1948-1949 uitgezonden geweest naar Nederlands – Indië. Teruggekeerd werd hij in 1951 geplaatst bij de op te richten Demonstratiecompagnie, waar hij met oa collega Oliemans zich bezighield met de ontwikkeling en testen van de toen geavanceerde Infrarood richt en zoek middelen , kijkers en schijnwerpers. Zij beiden demonstreerden deze zeer moderne apparatuur voor een groot NATO forum.
Kolonel Elbertse trok de techniek zo zeer dat hij later werkzaam was bij de Materieeldienst van de KL, Toch bleven zijn roots bij ons Regiment. Hij bezocht nagenoeg alle jaarlijkse Diners voor de Officieren en was bij elke reünie van de Demonstratiecompagnie aanwezig. De kolonel was een goed causeur met vele verhalen uit zijn lange tijd bij de KL

Wij zullen zijn vertrouwde aanwezigheid missen.

 

Mevrouw Elbertse en kinderen wensen wij veel sterkte dit verlies van man, vader en grootvader te dragen.

 

N.C.S. Vroom voorzitter Stichting RLJ

 

Op de foto staat kolonel Elbertse geheel rechts en in het midden de onlangs overleden Lkol Oliemans

imelbertse1