Home SRLJ Nieuws Bevrijdingsconcerten ROLJ

Bevrijdingsconcerten ROLJ

AddThis Social Bookmark Button

roljlogo

Op zondag 3 mei 2015 zal het Reunie Orkest Limburgse Jagers een bevrijdings concert geven in het gemeentehuis van Echt-Susteren, Nieuwe Markt 55 6101 CV Echt. Aanvang zal zijn om 15:00 u en einde om 17:30 u.
Het ROLJ zal werken ten gehore brengen van o.a. Glenn Miller en Vera Lynn, de Limburgse Jagers mars en het Limburgs volkslied zullen uiteraard niet ontbreken. Ook zal er ondersteuning zijn van een doedelzakken groep die o.a. Amazing Grace ten gehore zal brengen.

 

Op dinsdag 5 mei zal het ROLJ een Liberation Day concert geven in de Tapijnkazerne ingang St. Hubertuslaan Maastricht. Aanvang zal zijn om 19:30 u en einde om 21:00 u. Het programma op de Tapijnkazerne is veel uitgebreider dan alleen het optreden van ons ROLJ. Prijs: € 7,50, inclusief 1 consumptie.

 

Spektakelstuk rondom 70 jaar bevrijding Maastricht

Theatrale wandeling op het terrein van de Tapijnkazerne rondom 70 jaar bevrijding WOII van circa 1 uur. Na afloop een dansfeest met orkest dat muziek uit de jaren '40 speelt.
U maakt een "theatrale wandeling" (circa 1 uur) op het terrein van de Tapijnkazerne waar zich de verschillende scènes afspelen. Scènes die de dagen van de bevrijding van Maastricht tot aan de uiteindelijke capitulatie doen herleven. 60 figuranten en een fanfareorkest nemen u mee in deze beleving.

 

De huiskamer -gebouwd in een oude legertruck- is het toneel voor een aantal scènes van een gezin dat vrijheid en bevrijd zijn ervaart. Maar waar is vader? Opgepakt? Te werk gesteld? Zat hij misschien in het verzet?
En het buurmeisje? Had zij een dubieuze rol in de oorlogsdagen?

Liberation laat ook de Kerstnachtmis van 1944 in de Schark herleven. Een bekend hoofdstuk in de Maastrichtse geschiedenis. Deze mis werd georganiseerd voor geallieerde militairen, waarvan er uiteindelijk slechts enkelen terugkeerden uit het Ardennenoffensief.

 

Liberation eindigt in een dansfeest. Samen met het publiekwordt de bevrijding gevierd. Een echt dansorkest en dansmuziek uit die tijd brengt het publiek de sfeer van vrijheid en bevrijd zijn terug.