Home SRLJ Nieuws Plaquette onthulling Valkenburg

Plaquette onthulling Valkenburg

AddThis Social Bookmark Button

landstormkorps

Op 4 september 2015 heeft de Regiments Commandant LKol Jansen met het rompbestuur, Burgemeester van Valkenburg drs. M.J.A. Eurlings en enkele locale genodigden een

plaquette onthuld in Valkenburg. Deze plaquette memoreert dat 100 jaar geleden, op 5 september 1915, het Vrijwillig Landstormkorps Limburgsche Jagers van de Valkenburgse bevolking een Koninklijk erkend vaandel kreeg uitgereikt.

De plaquette is geplaatst aan de Oosterweg te Valkenburg nabij de plaats waar het vaandel door Kolonel Tielens in ontvangst is genomen van Generaal majoor Nete son. Op het vaandel zijn de wapenschilden van Limburg en Valkenburg te zien.

 

Het vaandel is opgelegd in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. De plaquette is gerealiseerd dor bijdragen van de Stichting de Nationale Landstormcommissie en de Stichting Regiment Limburgse Jagers.
Ter gelegenheid van deze plaquette onthulling is een boekje samengesteld met Dvd. het geeft in woord, beeld, foto, film en muziek/gezang een idee van het Landstormkorps waaraan het Regiment haar naam dankt.

 

 

Klik hier om het boekje in pdf te openen. (als de link niet werkt, kopieer de tekst en plak deze in uw browser http://www.limburgsejagers.nl/pdf/diversen/landstormkorps.pdf )

 

Foto's gemaakt door Herman Pook zijn te vinden in ons fotoalbum.