Home SRLJ Nieuws Commando overdracht in Breda

Commando overdracht in Breda

AddThis Social Bookmark Button

dekruifoverdracht-1

Luitenant-generaal Leo Beulen is sinds 24 maart 2016 de nieuwe commandant van de Koninklijke Landmacht. Op de Nederlandse Defensie Academie in Breda nam hij de functie over van ranggenoot Mart de Kruif.

 

 

 

 

dekruifoverdracht-4

In verband met de tragische gebeurtenissen in België sprak De Kruif, regimentsoudste van de Limburgse Jagers, zijn medeleven uit met het Belgische leger en de bevolking. ‘‘We delen ons verdriet in een moment van stilte‘‘, waarna een minuut stilte volgde.

Beulen benadrukte dat we momenteel in een turbulente tijd leven, wijzend op de gebeurtenissen in België en Frankrijk. Hij wees er ook op dat de landmacht er niet alleen voor staat. “Wij zullen onze samenwerking met andere landen niet alleen voortzetten, maar steeds verder verbreden en verdiepen.”

Minister Hennis-Plasschaert onderscheidde Luitenant-generaal de Kruif met het Ereteken voor Verdienste in goud voor zijn bevlogen leiderschap in een onstuimige tijd. Daarna volgde een afscheid met Operatie Ajax en het lied van zijn Limburgse Jagers.

 

dekruifoverdracht-8

Tijdens de ceremonie op de Koninklijke Militaire Academie in Breda bracht de cast van Soldaat van Oranje - De Musical, het lied Als wij niets doen ten gehore.

 

 

 

 

dekruifoverdracht-6

Brigade-generaal van Keulen zei er het volgende over:

Prachtige commando-overdracht Commando Landstrijdkrachten op de Koninklijke Militaire Academie. Mooi stijlvol ceremonieel, strak, emotie, passie, respect, een lach en vooral kameraadschap. 'Fris van buiten en warm van binnen'. Zeer verdiend voor luitenant-generaal Mart de Kruif.

Precies die ingrediënten, die het 'dienen' zo mooi maken. Mooi welkom voor onze nieuwe commandant, luitenant-generaal Leo Beulen. Uiteraard een mooie rol voor het Regiment Limburgse Jagers, waartoe de aftredend commandant behoort. Klasse hoe jullie zijn afscheid extra cachet hebben gegeven: 'met de mannen tussen de mannen van de parade af' in een korte actie.

 

 

dekruifoverdracht-3

Volle uitrusting en gecamoufleerd. Trots op allen die erbij waren vanmiddag en speciaal op 'mijn' Limburgse Jagers, de Vaandelgroep, de aanwezige Reservisten (van 30 Natresbataljon), Veteranen en onze gewonde collega's.

 

 

 

 

dekruifoverdracht-9

Op de foto met de bataljonscommandant Ramon Jansen die de actie leidde. 'Smerig goed'!

 

 

 

 

dekruifoverdracht-7

dekruifoverdracht-5
dekruifoverdracht-2