Home SRLJ Nieuws Limburgse Jager van verdienste Kol Rob Querido

Limburgse Jager van verdienste Kol Rob Querido

AddThis Social Bookmark Button

Op 25 november 2011 is tijdens de Phaff dag in Weert, tot Limburgse Jager van verdienste benoemd, Kol Rob Querido.

rqerejager-1

rqerejager

Kolonel Querido heeft in 2007 als Commandant van de Battlegroup III ( 42 Mechbat ) van de Task Force Uruzgan zijn eenheid onder zeer moeilijke en gevaarlijke omstandigheden geleid. Met zijn grote kwaliteiten op tactisch en technisch gebied heeft hij de inzet van het bataljon en de ondersteunende eenheden zowel  grond- als luchtstrijdkrachten optimaal ingezet bij de “slag om Chora”.  Ondanks aanvankelijke tegenslag door het niet beschikbaar te stellen eenheden heeft hij door zijn kunde voor de eerste maal sinds de Korea oorlog met succes een bataljons tegenaanval uitgevoerd  op nagenoeg even sterke “ Opposing Military Forces”.  Deze succesvolle inzet  heeft ertoe geleid dat de tegenstander nadien verder heeft afgezien van massale aanvallen op de Nederlandse eenheden in Uruzgan en overgegaan is door bermbom aanvallen. 

Met de inzet van Kolonel Querido in Uruzgan heeft hij als commandant van het 42e Bataljon Limburgse Jagers zijn bataljon en daamee het Regiment Limburgse Jagers duidelijk positief  gepositioneerd binnen de krijgsmacht, alsmede in de Nederlandse samenleving. Zijn optreden heeft ertoe geleid dat hij opgenomen is in de lijst van de vijftig meest aansprekende personen van Nederland in 2007 van het weekblad Elsevier.   

Op grond van bovengenoemde inzet wordt Kolonel Querido benoemd tot Limburgse Jager van verdienste  en daarmee tevens zijn bataljon geëerd voor hun  inzet.

 

Namens alle Limburgse Jagers en vrienden van de Limburgse Jagers feliciteren wij Kol Querido met deze hoogste waardering van het Regiment Limburgse Jagers.