Home SRLJ Nieuws Amx bataljon opgesteld in miniatuur

Amx bataljon opgesteld in miniatuur

AddThis Social Bookmark Button

amxbat

Dinsdag 15 october is een heel AMX bataljon opgesteld in onze Historische Verzameling in Weert. Niet een echt bataljon want dan hadden we zelfs in de van Horne kazerne niet genoeg ruimte. Echter dit bataljon was 300 x kleiner of te wel alle voertuigen zijn op schaal 1:300. AMX’n , PRCo’s, PRI’s , PGWT’s, PRMr ‘n , PRB’s, jeep’s, YA 328’s , TAKau’s, motoren en natuurlijk de vele aanhangwagen’s, Keukenwagen’s, waterwagens, mortieren etc.
Al die voertuigen zijn gemaakt, gemodelleerd, gegoten geschilderd door Regimentsgenoot Frank Poeth uit Tegelen. Frank die zelf oud boordschutter op de C19 van 16 BLJ is geweest. Ze staan nu opgesteld in compagnies en pelotons opstelling op een plaat zoals we die kennen van beton. Echter het is nu schuurpapier dat onze museummedewerker Rob Daemen daarvoor heeft gebruikt wat gelardeerd met hekwerken en een klein tentenkamp. 
Dank voor de inzet van beide medewerkers aan onze Historische Verzameling, die nu kan laten zien hoe groot wagenpark een Pantserinfanteriebataljon AMX had van 1963 tot 1978.

 

 

 

amxbat2

amxbat3