Home SRLJ Reunies Diner de Corps officieren 2016

Diner de Corps officieren 2016

AddThis Social Bookmark Button

dinderdecorps2016

Op vrijdag 29 januari vond het jaarlijkse Diner de Corps plaats van de officieren der Limburgse Jagers voor de 63e keer. Voor de gelegenheid waren de burgemeester van Horst aan de Maas, de hulpbisschop van Roermond, de gouverneur van Limburg en vele oud gedienden uitgenodigd en ontvangen in De Gaper te Sevenum. “Het evenement heeft mij aangenaam verrast. Bijzonder vond ik de aanwezigheid van Luitenant-Generaal De Kruif en andere topfunctionarissen van Defensie. Dat onderstreept de hechte band en de waarde van dit diner,“ aldus burgemeester Van Rooij.

 


In de ontvangstzaal van De Gaper werd rond 16.30 het glas geheven nadat de zaal was toegesproken door Kapitein Marc. Aansluitend werd de Limburgse Jagers Mars ingezet.


dinerdecorps2016-1

Na de ontvangst bezocht het gezelschap van ruim 120 genodigden de Sint Fabianus en Sebastianuskerk. Onder leiding van het Kalf, Eerste Luitenant Jesper,  werden de eregasten meegenomen naar de kerk. Hier werden de overleden kameraden en collega’s herdacht. Monseigneur de Jong sprak alle aanwezigen toe. Hij vertelde wat de Jagers voor de Nederlandse samenleving betekenen en hoe de Jagers in moeilijk tijden vooruit moeten kijken naar wat gaat komen


Kort erna werd er een krans gelegd. De taptoe werd ingezet en er volgende een minuut stilte, dat vervolgens overging in het Wilhelmus. De burgemeester noemde het een “een waardig herdenkingsmoment.“


dinerdecorps2016-2

Rond 17.30 verlieten de Limburgse Jagers de kerk voor een groepsfoto op het plein. Aansluitend was er een diner waarbij enkele gasten de zaal toespraken. De speeches kwamen onder meer van de Regiment Overste Jansen, bataljonscommandant 42 BLJ, en Regimentsoudste Generaal de Kruif. De memorabele avond werd gekenmerkt door een aantal wisselingen van de wacht. Zo werd de nieuwe Kalf, Tweede Luitenant Bart, benoemd en was dit het laatste Diner de Corps voor Luitenant-Kolonel Jansen als Regiment Commandant.

 


Na afloop zei burgemeester Van Rooij het volgende: “Ik vind het belangrijk dat dit diner elk jaar in Limburg plaats vindt en ben vereerd dat dit nu al voor de tweede maal in Sevenum is. Na drie keer is er een nieuwe traditie geboren. Ik wil bewerkstelligen dat meer collega-burgemeesters dit gaan zien als een belangrijke netwerk-bijeenkomst.”