Home SRLJ Reunies Phaff dag 19-11-2010

Phaff dag 19-11-2010

AddThis Social Bookmark Button

Dit jaar werd wederom de Phaff dag gehouden op de van Horne kazerne in Weert. Tijdens een bijeenkomst in de aula werd de canon van het Regiment Limburgse Jagers gepresenteerd. Dit was ook het startsein om de canon on line te laten gaan op de website van defensie. Het eerste Nederlandse militaire onderdeel met een eigen canon op internet, een idee van generaal bd Huysman en ontworpen door het NIMH in samenspraak met de regimentscommandant en de Stichting Regiment Limburgse Jagers.

Ook werden de erste muzieknoten van het koraal "Salute to a friend" ten gehore gebracht.

De canon en partiture van het koraal werden vervolgens aangeboden aan luitenant-generaal Bertholee, commandant der landstrijdkrachten.

 

De Regimentscommandant LKol Klein Schaarsberg heeft tijdens deze bijeenkomst de kpl bd Arie van Dijke en Kpl1 bd Chris van Straaten, de Kol Antoni waardering uitgereikt. Deze waardering wordt uitgereikt voor hun inmiddels 10 jarige inzet voor de website van het Regiment en 42e bataljon Limburgse Jagers.

Tijdens de herdenking van gevallenen van het Regiment Limburgse Jagers en haar stamregimenten werd de koraal "salute to a friend" in zijn geheel ten overstaan van alle aanwezigen gespeeld.

De koraal is speciaal gecomponeerd als eerbetoon aan de gesneuvelden en gewonden van de missie, alsmede een hulde aan het thuisfront en de vriendenschaar achter elke uitgezondene.

Na de lunchpauze heeft de LKol Klein Schaarsberg een korte maar indrukwekkende lezing gehouden over het optreden van 42 BLJ in Uruzgan.

Al met al een geslaagde Phaff dag die traditiegewijs ieder jaar gehouden wordt.