Home SRLJ Reunies Het Regiment 50 jaar gepansterd en gemechaniseerd

Het Regiment 50 jaar gepansterd en gemechaniseerd

AddThis Social Bookmark Button

50jaargepantserd

In het najaar van 1962 demonstreerden leden van de Demonstratiecompagnie op de “Dag der Infanterie” het optreden met de AMX-Pri op de Isabellakazerne in Den Bosch, waar de toenmalige Kaderschool Infanterie was gevestigd. Vele honderden Officieren en Onderofficieren, maakten toen kennis met het gemechaniseerde optreden met een Pantservoertuig.

 

 

 

 

Nu na vijftig jaar en na de AMX en YPR families te hebben afgestoten komt de infanterist met drie verschillende pantservoertuigen het gevechtsveld op, de CV9035, het pantserinfanterievoertuig, de Fennek, het gepantserde verkenningsvoertuig en binnenkort de Boxer, het voertuig van waaruit o.a. de commando voering wordt verricht.

 

50jaargepantserd1

Deze ontwikkeling van 50 jaar gepantserd en gemechaniseerd zal het thema zijn voor zowel de Phaffdag op 23 november as in Weert als voor ons blad “de Limburgse Jager”, dat eind dit jaar moet verschijnen.

Als organisator en hoofdredacteur roep ik eenieder op zijn ervaringen met welk voertuig dan ook wat hij heeft bereden of in gereden op schrift te stellen. Kort of lange verhalen kunnen bijdragen aan de historie van ons Regiment en haar leden.

 

 

En ook foto’s dan wel bewegende beelden, video of digitale zijn van harte welkom. Met name foto’s waarop de diverse compagnieslogo’s zoals op de twee bijgevoegde foto’s te zien, zijn interessant voor een artikel. Ook in de herkomst van het betreffende logo zijn we geïnteresseerd, de ontwerper cq uitleg over het logo zelf.

50jaargepantserd2

 

 

 

 

C Cie 42 BLJ

 

50jaargepantserd3

 

 

 

 

C Cie 16 BLJ

 

Verzoeke Uw bijdragen  te zenden  voor 1 oktober naar VSRLJ@limburgsejagers.nl. cq te sturen naar N. Vroom, Volderstraat 103, 6231 LB Meerssen