Home SRLJ Reunies Diner de Corps Officieren 2013

Diner de Corps Officieren 2013

AddThis Social Bookmark Button

ddc2013

Op vrijdag 11 januari 2013 vond voor de 60ste maal het traditionele Diner de Corps voor de Officieren van het Regiment plaats. Naast 104 collega’s van de Koreaveteraan, Luitenant-kolonel bd Weijers en de Commandant Landstrijdkrachten, Luitenant-generaal de Kruif tot het kalf, de Tweede-luitenant van Woerkom waren er 11 gasten, de Burgemeester van Weert en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven present. Elk jaar komen weer oud officieren van heide en verre, van Portugal en Spanje, van Texel tot Zeeuws Vlaanderen, van Heemstede tot Duitsland bijeen. Sommigen waren jaren niet geweest en troffen zo oude bekenden.

 

 

 

 

ddc2013-1
Na de ontvangst ging eenieder naar ons mooie monument, waar na een korte toespraak van de Regimentscommandant de officieren die in het afgelopen jaar ons ontvallen zijn werden herdacht.
Nadat ieder zijn tafel had gevonden ving het diner aan. Onder een geanimeerd gesprek aan de tafels en een toespraak van de Regimentscommandant werden de eerste gangen genuttigd. Hierna volgde de break in het museum

 

 

 

ddc2013-2

Inmiddels een vaste traditie geworden, die de mogelijkheid geeft om weer anderen te spreken. Aldaar werd na een introductie het woord gegeven aan Frank Poeth. Hij bood wederom een prachtig miniatuur figuur voorstellende een Limburgse Jager in Camokleding aan.

 

 

 

ddc2013-4

ddc2013-5

 

 

 

 

 

 

 

ddc2013-6

Teruggekeerd in de Oranjezaal werd het diner vervolgd met een korte toespraak van de Lgen De Kruif.

 

 

 

 

 


ddc2013-7

Na het hoofdgerecht was het de beurt aan de regimentscommandant om twee waarderingen uit te reiken. Luitenant-Kolonel Cees van der Ploeg werd vanwege zijn grote inzet voor het veteranenbeleid en invulling in het Regiment benoemd tot Limburgse Jager van verdienste.

 

 

 

Een emotionele waardering viel Luitenant-kolonel Willem Weijers te deel. Hij is sinds het eerste diner in 1953 aanwezig geweest op alle diners. Voor die trouw aan deze Regimentstraditie en een voorbeeld voor het saamhorigheidgevoel van het officierscorps kreeg overste Weijers de Antoni legpenning uitgereikt.
Luitenant –kolonel Weijers bij het Diner in 2013 en als Luitenant in 1954.

ddc2013-8

ddc2013-9