Home SRLJ Reunies Diner de Corps voor Officieren Regiment Limburgse Jagers

Diner de Corps voor Officieren Regiment Limburgse Jagers

AddThis Social Bookmark Button

corpsdiner2014

Officieren en oud-officieren van het Regiment Limburgse Jagers komen elk jaar bij een op de Koninklijke Militaire School in Weert. Hier wordt het jaarlijkse Diner de Corps (Officiersdiner) gehouden. Om de banden met de Provincie Limburg aan te halen is ook de Commissaris van de Koning in Limburg, dhr. Theo Bovens, uitgenodigd.

Voordat het diner start werd eerst stil gestaan bij de in het afgelopen jaar ontvallen officieren. Bij het monument van het Regiment Limburgse jagers werd een krans geplaatst. Ook worden de namen van de veertien overleden officieren van het Regiment Limburgse Jagers opgenoemd. De Commandant Regiment Limburgse Jagers, luitenant-kolonel Ramon Jansen en de voorzitter Stichting Regiment Limburgse Jagers, luitenant-kolonel b.d. Nico Vroom, brengen de eren groet na het leggen van de krans.

 

Ook twee officieren van ons Belgische zusterregiment , Bataillon de Chasseurs Ardennais, waren aanwezig. De twee Franse officieren die deze maand binnen 13 Gemechaniseerde Brigade een stage doorlopen waren ook uitgenodigd om deel te nemen aan het Diner de Corps. De oud Commissaris van de Koningin in Limburg, Baron Berend-Jan van Voorst tot Voorst, ontving het teken van Limburgse Jager van Verdienste uit handen van overste Jansen.

 

corpsdiner2014-2

corpsdiner2014-3
corpsdiner2014-4
corpsdiner2014-5
corpsdiner2014-8
corpsdiner2014-6
corpsdiner2014-7