Home SRLJ Reunies 5e reunie Demonstratie compagnie

5e reunie Demonstratie compagnie

AddThis Social Bookmark Button

demcie2014-01

Donderdag 10 april was het weer zover, Demcianen, dwz oud leden van de Demonstratiecompgnie, die van 1951-1970 deel uit maakte van het Regiment Limburgse Jagers, kwamen na twee jaar weer bijeen. Na het rondje Veluwe, de legerplaatsen Ermelo, Harskamp, Schaarsbergen en ’t Harde, was ditmaal de Ruijter van Steveninckkazerne in Oirschot de locatie.

Voor Brabanders en Limburgers, wat dichter bij om aan te reizen. Toch kwamen ze van ver uit het hoge noorden, Sexbierum en Stadskanaal, Alkmaar, maar ook Kerkrade, Enschede, Winterswijk  enz. Kortom van uit het hele land kwamen 30 oud-leden met dames bijeen om eerst met elkaar een stukje Limburgse Vlaai !! te eten,  daarna te luisteren naar de interessante briefing over 42 BLJ door luitenant Osterop.

 

 

 

demcie2014-04

Daarbij werden toch nog wat moeilijke vragen gesteld over onze huidige Landmacht en vonden enkelen dat de Landmacht meer op z’n STREPEN  !!!! moest gaan staan, oftewel meer steun voor onze organisatie. Vervolgens werd een uitstekende broodjeslunch  geserveerd door het personeel van Paresto, die in de presentatie haar Paasbest had gedaan. Ook het verleden kwam aan bod in het bezoek aan het museum van ons zuster regiment Garde Fuseliers Prinses Irene. Dit kwam in de plaats omdat ons eigen museum nog niet beschikbaar is, wat hopelijk volgend jaar wel het geval zal zijn. Tijdens de afsluitende samenkomst in de Rhinobar bezocht ook onze Regimentscommandant de reünisten.

 

demcie2014-09

Met een hartelijke toespraak van overste Jansen werd de dag afgesloten. Binding van de Demcie en Regiment werd hiermee bezegeld.

 

 


Met  dank  aan de organisatoren Jan van der Wolf en Hans Siddré. En aan Luitenant Osterop en de heer Dijkhuizen van het Fuseliersmuseum voor hun lezing en bijdrage.

demcie2014-02

demcie2014-03
demcie2014-06
demcie2014-08
demcie2014-10
demcie2014-07
demcie2014-11